Уроки топографії від "Волинського щита"

Volyn Times

Нація :: ТЕМА ДНЯ

Як укладати географічні карти поля бою та орієнтуватись в просторі, тепер знатимуть луцькі школярі. Основам військової топографії учнів обласного центру, а також Луцького району протягом останніх двох тижнів навчали волонтери ГФ «Волинський щит».

Країна живе у війні, але не війною, кажуть представники формування. І пояснюють:  учні шкіл та ВУЗів фактично викинуті з важливого процесу штудіювання навиків військової підготовки. Матеріальна база, необхідна для проведення уроку із "Захисту Вітчизни", -  залишки радянського минулого. Така ж ситуація і зі знаннями в цій сфері. Тому «Волинський щит» намагається активно допомагати тим, хто розуміє цю життєво важливу проблему і прагне вирішити її практично. 

У лютому члени підрозділу провели чергові заняття в Луцькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3, де завдяки щирій енергії вчителя предмету «Захист Вітчизни» старшого лейтенанта запасу Василя Литвицького вдається підтримувати хороший рівень допризивної підготовки молоді.

Також налагоджено співпрацю із ЗОШ І-ІІІ ступеня с. Гірка Полонка, де ініціативу проявляє капітан у відставці, вчитель-предметник Віктор Федорук.

Практичні знання з виживання, а також украй важливі вміння орієнтуватися в різних ситуаціях і просторі отримали учні цих шкіл. Якщо вони допоможуть юним захисникам Вітчизни, це і буде найкращою оцінкою зусиль чоловіків у формі, які будують надійний щит нашої Волині.


  1. Alexandr kiev 24 квітня 2017 13:57
    https://www.youtube.com/watch?v=7qWDckvlFp0

  2. Alexandr kiev 24 квітня 2017 13:57
    [url=https://www.youtube.com/watch?v=7qWDckvlFp0]https://www.youtube.com/watch?v=7qWDckvlFp0[/url]
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь