На луцького «начальника спадщини» відкрили кримінал

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Луцький міськрайонний суд Волинської області відкрив кримінальне провадження щодо начальника відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Петра Троневича та зобов’язав керівника місцевої прокуратури А. Томашевського або іншого прокурора місцевої прокуратури внести відомості про це до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Скандальному чиновнику, який, на думку заявників, причетний до масових злочинів і зловживань, що призвели до знищення та спотворення багатьох пам’яток Волині і м.Луцька, незаконного їх відчуження та надання неправдивих відомостей правоохоронним органам, інкримінують вчинення досить великого списку дій та службових зловживань, в тому числі корупційних, які визначені Кримінальним Кодексом України як «службова недбалість» та «зловживання владою або службовим становищем».

 

Нагадаємо, що саме цей посадовець є безпосереднім ініціатором ліквідації Державного історико-культурного заповідника в Луцьку та найбільш активно лобіює це питання при розробці Історико-архітектурного плану м. Луцька, що не передбачає існування заповідника взагалі. Цей план кулуарно створюється забудовниками і лобістами, щоб вивести землі Старого міста під забудову та прикрити багаторічні злочини чиновників Волинської ОДА та ЛМР, які призвели до повного занепаду історичної частини міста, незаконної тотальної її приватизації та дербану. 

Цікавим для правоохоронців та громадськості є і факт декларування цим дрібним чиновником ЛМР (П. Троневичем - авт.) аж чотирьох земельних ділянок в с.Крупа в один день.

 

Наразі П. Троневич є фігурантом ще близько десятка кримінальних проваджень за фактами службових зловживань, в тому числі в інтересах третіх осіб, та знищення й спотворення багатьох пам'яток і об’єктів культурної спадщини. Сподіваємося, що правоохоронні органи та суд розставлять нарешті всі крапки на багаторічній ганебній діяльності цієї скандальної посадової особи та його партнерів по бізнесу на пам’яті.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь