Ксенофобія. Волинь. ОБСЄ

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

В Луцьку відбулась чергова зустріч представників правозахисних організацій з керівниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (Special Monitoring Mission OSCE to Ukraine).

2 листопада 2018 року відбулась робоча зустріч з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, які здійснюють цільовий моніторинг порушення конституційних прав ортодоксальної релігійної громади м. Луцька, паплюження поховань та зловживань з релігійним майном іудейської громади, що діяла тут в довоєнний період.

Особливу зацікавленість представників міжнародної місії викликали процеси пов'язані з судовими розглядами звернень по цих питаннях та проходження досудових розслідувань по відкритим провадженням. Серйозне занепокоєння в поважних гостей викликають маніпулятивні дії представників місцевої прокуратури Луцька, які взагалі не виконують рішення судів, в частині фіксації в ЄРДР порушень кваліфікованих ст.161 Кримінального Кодексу України («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії»). На жаль, незважаючи на масові звернення до органів державної влади, масові порушенням прав іудейської ортодоксальної релігійної громади міста досі тривають. Озвучені факти та документи свідчать що громада просто стала заручником беззаконня, корупційних схем та фінансових інтересів певних посадових осіб Волинської ОДА та ГУ Національної поліції.

Представники ОБСЄ була також зафіксована інформація про факти масових проявів ксенофобії та переслідувань за світоглядні переконання, що мають місце, останнім часом, на території м.Луцька. Ці правопорушення організовано інспіруються третьою стороною через підконтрольні місцеві ЗМІ за безпосередньої участі маргінальних угруповань. На зустрічі відмічалось що органи державної влади та правоохоронні органи Волині фактично самоусунулись від виконання своїх обов’язків і своїми діями та бездіяльністю сприяють порушенню конституційних прав громадян, поширенню нападів та провокацій в інтересах пропаганди третьої сторони. Відповідні звернення, по цим фактам, було направлено на ім'я голови Служби Безпеки України, Генерального прокурора України та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Про це було проінформовано і представників міжнародної місії.

Зустріч відбулась в довірливій конструктивній атмосфері. Моніторинг триває. Через кілька місяців знову відбудеться контрольна зустріч.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь