Сезонні роботи для студен-тів в США

Volyn Times

Business Тimes :: БІЗНЕС ІДЕЯ

Багато студентів у пошуках пригод і нових відчуттів відправляються в літній час за океан, а точніше в США. Кожен шукає щось своє, але найчастіше, це можливість запрацювати грошей і чудово відпочити на побережжі океану.

Ким же можуть працювати студенти в «країні виконання бажань»? Багато що залежить від рівня вашої англійської мови. Найчастіше робота пов’язано з сферою обслуговування: курорти, ресторани, кафе, бари, магазини, супермаркети, розважальні парення і готелі, професійна освіта не грає ролі. Найпоширеніша вакансія – покоївка в готелях. У її обов’язки входить вологе і сухе прибирання номерів, прання білизни (у машині). Ця робота підходить для тих, хто погано знає англійську мову, любить чистоту і порядок. У готелі також можна знайти роботу посильного, чергового, різноробочого, помічника в пральні і т.д. А якщо ви володієте приємною зовнішністю і хорошим англійським, то вас можуть узяти на ресепшн.

У ресторанах швидкого живлення (типу Макдональдс) вам можуть запропонувати роботу на кухні – досить затребувана вакансія. І її набагато простіше отримати, чим бажану багатьма роботу офіціанта. Робота офіціанта припускає хороші чайові. Але дістати її дуже складно. Адже для цього недостатньо приємній зовнішності, прекрасного англійського і наявність досвіду роботи в ресторанному бізнесі – вам належить пройти особисту співбесіду з менеджером. Якщо вам повезе, то ви – щасливчик!

У Америці величезна кількість магазинів, які працюють в літній час допізна і потребують продавців. Але знову ж таки, без англійського ви не зможете спілкуватися з клієнтами.

Для хлоп’ят вигідний варіант роботи різноробочим: підстригання трави і кущів, підмітання території, чищення басейнів, нескладні ремонтні роботи, перестановка меблів і викидання сміття. Тут на першому плані – старанність і працьовитість.

У пареннях розваг і національних пареннях охоче пропонують роботу на літо іноземним студентам, адже потік відвідувачів величезний і потрібна додаткова сила.

Студенти не можуть працювати по приватному найму в сім’ях, медичними працівниками, на кораблях і літаках як члени команд, вожатими в таборах, якщо вони відправляються до Америки за знаменитою програмою «Work and travel USA», оскільки для цього існують інші спеціальні програми. Якщо вам ще не виповнилося 21 рік, то робота в США в нічних клубах і барах, продаж алкоголю буде заборонений.

Що стосується заробітної плати, то мінімальна оплата складає близько 5,5 доларів в годину (це без чайових). В середньому ж працедавці платять 6-8 доларів в годину. А з чайовими на хорошій посаді можна запрацювати в 2 рази більше. Якщо ви хочете заробляти більше, можна влаштовуватися на 2 і більш за роботу або працювати наднормово, де зазвичай платять 1,5 годинної ставки.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь