Кафедральна, 13. Свавілля продовжується.

Volyn Times

Історія :: ТЕМА ДНЯ

Знищення пам’ятки на вул. Кафедральній, 13 продовжується. 31 січня 2019 року на цій скандальній ділянці, на якій добряче гріють руки місцеві чиновники під прикриттям правоохоронців, знову почались будівельні роботи.

Сьогодні в обідню пору на пам’ятку були привезені вантажівки з піском. Після цього вони були розгорнуті грейдером прямо по незавершених розкопках. Це все відбувалось на очах адміністрації Державного історико-культурного заповідника.

Заступник директора заповідника В.Баюк, що безпосередньо причетний до знищення пам’ятки, байдуже прогулювався поруч, незважаючи на працюючі грейдер та вантажівки.

Працівники скандально відомої фірми "Житлобуд -2", яка цинічно знищує культурну спадщину не тільки в Луцьку, вели себе відверто по хамські. Як завжди.

Викликані активним лучанином В.Мархалевським працівники луцької патрульної поліції стали лише доповненням ганебного антуражу. Поліцейські демонстрували взірець повного правового невігластва. Жодних заходів про припиненню злочинів та правопорушень не вжили. Всупереч ЗУ «Про національну поліцію» вони навіть відмовились прийняти заяву та повідомлення про злочин. Не хотіли вони й допомогти заявнику, рука якого була в гіпсі, написати її власноруч.

Про існування п.3 ст. 23 їх профільного закону, яка зобов’язує їх припиняти виявлені кримінальні та адміністративні правопорушення, вони навіть не знають. Особа жодного з порушників закону не була ними встановлена та ніхто не опитаний. Слідчо-оперативна група теж не прибула. Причиною була названа її зайнятість (!).

Як повідомили нам представники громади, що активно та фахово займаються збереженням Старого міста, всі матеріали по цим фактам службової недбалості поліцейських будуть долучені до кримінального провадження, яке здійснюється по правоохоронцям працівниками ДБР.

Про факт порушення закону було повідомлено всі профільні муніципальні та державні структури та надіслана скарга на гарячу лінію Кабінету Міністрів України. Готується нове повідомлення про злочини щодо посадових осіб ЛМР, ДАБІ та заповідника, які відверто зловживають владою в інтересах забудовника.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь