По Пустовіту та Недопаду відкрили кримінал

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Луцький міжрайонний суд Волинської області зобов’язав прокуратуру Волинської області відкрити кримінальне провадження по виконуючому обов’язки міського голови Луцька Г.Пустовіту та заступнику міського голови Г.Недопаду.

Чергова спроба місцевих корумпованих чиновників прикрити повне беззаконня на скандально відомій ділянці на Кафедральній, 13 у м. Луцьку отримала чергову правову реакцію. 6 березня 2019 року Луцький міжрайонний суд Волинської області розглянув скаргу до слідчого суді по факту неправомірних дій посадових осіб прокуратури Волинської області та визнав порушення закону з боку прокурорів. Суд зобов’язав їх внести відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове слідство згідно ст. 364 Кримінального Кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем) по багаточисельним фактам зловживань службовим становищем в інтересах третьої сторони виконуючого обов’язки міського голови Луцька та секретаря міської ради Г.Пустовіта та заступника міського голови Г.Недопада.

Витяг з рішення суду від 06.03.2019 р.

Ці посадові особи протягом тривалого часу приймали незаконні, на думку заявників, розпорядження, підписували розпорядчі документи та свідомо умисно не реагували на грубі порушення законів та ігнорували рішення Луцької міської ради в інтересах забудовника. Внаслідок їх неправомірних дій та службової недбалості було знищено частину об’єкта культурної спадщини та історичні поховання, чим завдано збитків в особливо великих розмірах та нанесена шкода інтересам держави та територіальній громаді. Чи отримували ці посадові особи ще й матеріальну неправомірну вигоду від цих дій, тепер має встановити слідство.

Зауважимо, що Луцький міжрайонний суд Волинської області зобов’язав прокуратуру відкрити ще одне кримінальне провадження відносно посадових та службових осіб ТзОВ''Житлобуд-2'' та внести про це відомості в ЄРДР згідно ст. 298 та 356 Кримінального Кодексу України («Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини» та «Самоправство») по самочинним роботам на цій же історичній ділянці Старого міста.

Згідно нього луцька поліція вже розпочала слідство 21.02.2019 року.   

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь