Працівниця луцької спортивної школи цинічно побила дитину

Volyn Times

Культура :: ПОЗИЦІЯ

Лучани, що зустрілись в неділю біля Обласної дитячо-юнацької спортивної школи на вул. Шевченка стали свідками насилля над малолітньою дитиною, яке було здійснене працівницею цієї школи.

Троє дітей грались м’ячом біля дитячого спортивного закладу. Раптом з його центрального входу вискочила жінка, можливо вахтер, та накинулась на дітей. Схопивши хлопчину за комір, вона почала ним сильно крутити. Потім кинула його об бетонне мощення поряд з школою. Дитина, схопившись за голову, хвилин п’ять корчилась від болю на землі та дуже голосно кричала. Та це жодним чином не хвилювало «вахтершу». Вона схопила м’яча та спокійно сховалась в приміщенні. З вікон якого і спостерігала за стражданнями дитини.

Лучани, що стали свідками нападу, відразу викликали поліцію та швидку допомогу. Також повідомили батьків. Медики, що прибули на місце події, надали першу допомогу та забрали дитину з мамою до лікарні.

Патрульна поліція, що прибула на місце, нашвидкоруч опитала «вахтершу» та була більш зацікавлена виставити претензії батькам, лякаючи їх порушеннями правил т.зв. карантину. Замість звернути увагу на суть кричущого насилля над дитиною та антисоціальну цинічну поведінку працівниці ДИТЯЧОЇ школи, поліцейські всіляко намагались настрахати батька тим, що діти не мали права самі гратись під час «пандемії».

Зауважимо, що діти живуть поруч.

Ось як про цей випадок розповіли друзі потерпілого хлопчини.

Як вдалось дізнатись згодом, від мами хлопчика, хлопчина після події знаходився в шоковому стані. Лікарі міської лікарні констатували забійну гематому лівої тім’яної ділянки та наказали батькам спостерігати за поведінкою дитини, щоб виявити можливий струс мозку. Мама була дуже збентежена, адже під очима малюка проявились посиніння. Після нападу, від стресу, дитина відключилась в сон.

При такому відношенні працівників Обласної дитячо-юнацької спортивної школи до дітей, яких вони повинні б були оберігати, вчити та виховувати, а не калічити, батькам варто бути уважними. Надіємось, що керівництво Управління освіти Луцької міської ради таки зверне увагу на цей кричущий факт та на кадрову політику в цьому закладі.

Будемо надіятись, що і луцька поліція теж побачить тут серйозну загрозу правам дітей та громадському спокою лучан, а не тільки відсутність масок в тих, хто активно реагує на насилля над неповнолітніми.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь