Європа прагне "сильної руки"

Volyn Times

Новини :: СВІТ

Все більше і більше європейців схиляються до авторитарних форм правління, повідомляє Ebert-Stiftung. Расизм і ненависть до євреїв широко поширені навіть у Німеччині.

Згідно з новими соціологічними дослідженнями представленими в Берліні науковцями з Університету Білефельда (Universität Bielefeld im Auftrag der SPD-nahen Friedrich-Ebert-Stiftung) в Європейському суспільстві зростає попит на авторитарні форми правління. Майже третина німців схиляється до думки, що порядок в країні ладна навести саме "сильна рука", а не парламент чи виборча система. Навіть у традиційних демократіях Великобританії і Франції цієї точки зору притримуються більш ніж 40 відсотків громадян. У таких країнах, як Португалія і Польща цей відсоток вищий, ніж 60.

Фокус-репрезентативне опитування, що було проведене у восьми державах-членах ЄС підтвердило наявність анти-демократичних уподобань та поглядів населення і у ставленні до національних меншин. Забобони і нетерпимість по відношенню до меншин, є більш поширеними в Європі, ніж вважалося раніше. Для більшості опитаних іслам є "релігією нетерпимості" і вони засуджують його. Близько половини респондентів впевнені, що занадто багато іммігрантів є у їх країні і вимагають надання пріоритетів у працевлаштуванні для місцевих жителів, особливо в період кризи. 

Дослідження, що перевірило настрої в Німеччині, Великобританії, Франції, Італії, Португалії, Польщі, Угорщини та Нідерландів, відмічає також зростання антисемітських настроїв у населення, що частково характерно для європейського суспільства. Так 17 відсотків респондентів, у Нідерландах і більш ніж на 70 відсотків у Польщі вважають, що "євреї" нині скористалися з їх переслідувань під час нацистської епохи. Майже кожен другий німець підтримує цю теорію. Третина опитаних європейців вірять в перевагу білих людей над чорними. 

Той факт, що більшість населення цих країн не розуміють своїх політиків дослідники оцінили як "тривожний". Адже саме почуття політичного безсилля часто супроводжується бажанням сильної постаті лідера.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь