Третій рейх дивився 3D фільми.

Volyn Times

Історія :: ТЕМА ДНЯ

Сенсаційне відкриття зробив у берлінських архівах австралійський режисер Філіп Мора. Знайдені ним два фільми 1936 року, зроблені в 3D графіці, повністю заперечили першість Голлівуду, яку він тримав з 50-х років минулого століття, на винахід даної технології. В усіх описових документах до стрічок вони значилися як "просторові" (Raum Fulm), а тому досі ніхто і не здогадувався, що мова йде саме про 3D технології.
 
"Фільми зняті на 35-міліметрову плівку, очевидно, двома об'єктивами, перед якими, вірогідно, встановлювалася призма. Вони були випущені однією з незалежних студій на замовлення міністерства пропаганди, на чолі якого стояв Геббельс", - повідомив Мора.

Тривалість картин приблизно по півгодини. Дія однієї з них – мюзиклу, розгортається на заміському пікніку, а тому найефектніша сцена цього фільму включає в себе бризки жиру смаженої ковбаси, які  летять у бік глядача. Другий фільм розповідає про розваги шістьох подруг-старлеток.

"Якість цих фільмів просто вражаюча", - захоплюється Мора, який зараз працює над документальною картиною про історію Третього рейху. Він переконаний, що в німецьких архівах ховається ще чимало 3D-матеріалів, а тому має намір продовжити свої пошуки.
 
Філіп Мора відомий як автор фільмів "Свастика" (Swastika, 1973), "Скажений пес Морган" (Mad Dog Morgan, 1976), "Детектив Ар Деко" (Art Deco Detective, 1994), "Дорогоцінна знахідка" (Precious Find, 1996 ). Зараз він збирається знімати тривимірну біографію Сальвадора Далі.
 
Зауважимо, що 3D технологія стала популярною лише в останні роки, вже широко використовується в різних жанрах мистецтва. Зокрема, у Гонконгу почалися зйомки першого порнографічного 3D фільму, вийшов номер журналу Playboy в 3D-форматі, а в Південній Кореї розробили 3D-книги.

На фото:  Гітлер і Геббельс на зйомках фільму в кіностудії UFA. 1935 ©  Deutsches Bundesarchiv

 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь