Володимир Жданов. Про шампанське

Volyn Times

VIDEO :: АКТУАЛЬНО

"Люди навчилися отримувати алкоголь з давніх часів наступним оригінальним чином. Вони брали посудину. І в цю посудину наливали виноградний сік ... І запускали в цей виноградний сік дріжджові бактерії (Як? Яким чином? Адже вони були виділені лише в 1881 р.? Насправді ж - культури дріжджів і запускати нікуди не треба - вони знаходяться прямо на ягодах у вигляді білого нальоту і додатково потрапляють в сусло з повітря, - А. Д.) ... А дріжджі - вони дуже великі ласуни. І під мікроскопом видно (малює на дошці): ось вона бактерія, ось у неї очі, ось у неї рот, ось вона поїдає цукор, а ззаду у неї з-під хвоста, з клоаки виходить етиловий спирт ... Таким чином алкоголь є не що інше, як сеча дріжджових бактерій ... По науковому - екскременти. І ось ці бактерії пожирають цукор, мочаться, мочаться сечею, і коли концентрація сечі в бочці досягає 11%, то, як будь-який живий організм, вони у власному лайні захлинаються і гинуть. Якщо це пійло тут же розливають по пляшках, то називається воно "Вино сухе ординарне" ... А якщо два роки відстоюють, відціджують подохшіе трупики і зливають тільки сечу із залишками соку, то це пійло називається "Вино сухе марочне".

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь