«Міліція – великий паразит»

Volyn Times

Антимафія :: НА ЧАТАХ

Лучанин Віктор Нумержицький вже більше півроку намагається відстояти свої права, звертаючись у різні відомства, але отримує самі відписки.

У серпні 2009 року він прийшов на вулицю Лесі Українки, де на той момент відбувалася виставка, і просто фотографував побачене – експозиції, реакцію людей і т.ін. Організатори – український клуб «Сарматія» - мали офіційний дозвіл на проведення акції. Але якоїсь миті там з’явилися «махрові» українці. Вони були напідпитку і поводилися дуже агресивно – пан Мазепа (на фото), відомий на Волині «рухівець» і медик за фахом, дістав ножа й, розмахуючи перед людьми, з брудною лайкою почав різати експозицію. «Навіть не вникаючи у зміст виставки, він провокував її ініціаторів на конфлікт, - пригадує Віктор. – Я намагався не реагувати на провокації, що, мабуть, Мазепу і розлютило. Він підійшов до мене і зненацька вдарив в обличчя.» Судово-медичний експерт кваліфікував завдані фотографу тілесні ушкодження як легкі. Дебошира забрала міліція, якій він теж чинив опір. Але справа так і не отримала свого логічного завершення.

Спочатку за захистом Віктор Нумержицький звернувся в міліцію, написавши заяву про факт побиття. Та жодної реакції від представника органу, що називає себе правоохоронним, так і не отримав. Тоді вирішив шукати правди в прокуратурі. Там і прояснили ситуацію: «Перевірку за заявою проводив дільничний інспектор Березок І.Ю., який за її результатами 1.09.09 виніс постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. Постанова мотивована тим, що Вам були нанесені тілесні ушкодження, які за ступенем тяжкості відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень, а відповідно до КПК України справи такого виду злочинів порушуються в суді не інакше, як за заявою потерпілого, якому і належить підтримувати обвинувачення у суді, досудове слідство та дізнання в таких справах не  проводиться.». Інакше кажучи, людину просто «відфутболили», оперуючи законодавчими тонкощами. Панові Мазепі свавілля зійшло з рук – можливо він навіть для цього доклав якісь зусилля, а Віктору Нумержицькому запропонували турне судовими засіданнями, результат яких заздалегідь не важко передбачити.

«Я припускав, що все так і буде, - каже Віктор. - Але хотілося вірити у порядність наших міліціонерів. Втім, вони виявилися звичайними “ментами” - непрофесійними, халатними, цілком можливо - продажними. Тепер я на власному досвіді зміг побачити, як саме справи “кладуться під сукно”  і робиться вигляд, що наша міліція нас береже. Для мене не настільки важливо було покарати п. Мазепу, який показав примітивну натуру хулігана, як переконатися, що хоча б дрібні  справи наша міліція може вирішувати. З’ясувалося, що закон таки не для всіх однаково писаний, а міліція - просто великий паразит, який живиться з податків чесних українців.»

Але чи варто шукати правди у тих, хто й поняття про неї немає. Бажання похизуватися  владою, а не знанням закону продемонстрував і начальник управління громадської безпеки Волині полковник Ю. Товт, який намагався також зірвати цю громадську акцію. Після втручання Комітету правозахисту та боротьби з корупцією Громадської Ради Волині горе-полковник отримав “неповну службову відповідність”.   


  1. Shmoss 21 січня 2012 20:34
    Хочете справедливості, то не шукайте її у когось з погонами, якщо Мазепа "відомий" рухівець, то його не тяжко знайти і дати по пиці у відповідь.
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь