Духовна інтелігентка Люся Янукович

Ігор Левчук

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

За час політичної та й нинішньої президенської кар'єри Віктора Януковича роль його дружини, як першої леді, була візуально непомітна. Проте зважаючи на добрий нюх на гроші і владу, її присутність вигідно підмітила церква й інтелігенція.

Донецькі інтелігенти давно відчували життєву потребу в поповненні свого елітарного складу, а тому, без вагань, твердо вирішили прийняти дружину   Януковича до клубу «Інтелігент», що діє на базі ліцею при Донецькому держуніверситеті. Це сталося. І колоритна персона пані Люсі наглухо закрила собою зіяючу інтелектуальну нішу Донбасу.  До речі, пані президентша, що стала й «Берегинею клубу», не єдиний його титулований член. До "інтелігентів" приписали й тусовщицю Лілю Подкопаєву, мера Донецька Олександра Лук'янченка, ну і обов’язково … Ріната Ахметова. Мабуть саме ці люди, за баченням президента клубу народного артиста України Вадима Писарєва, мають "створити й об'єднати українську інтелігенцію".

Не відстали від інтелігентів і служителі культу, адже вони працюють в духовній сфері, а тому перші відчувають дух грошей. Не оцінити роль дружини керманича спонсорських потоків вони теж, аж ніяк, не могли. Свідомий цього митрополит Донецький і Маріупольський УПЦ Московського патріархату Іларіон завбачливо вручив Людмилі Янукович орден Великомучениці Катерини «за заслуги перед Українською Православною Церквою». Владика чесно підмітив хто в нас вирішує «духовні питання»: "Президентська родина приділяє величезну увагу питанням духовності, і Людмила Олександрівна бере в їхньому вирішенні найактивнішу участь". Ось так. І пані Люся дійсно старається. Тому в лютому цього року знову отримала з рук того ж митрополита черговий церковний пряник - премією «За благодійність та меценатство». При її врученні перша леді так розчулилась, що, мабуть, зважаючи на стан нинішньої країни і невтішні тенденції, чесно порівняла свою відзнаку з нагородами, що вручались під час Великої Вітчизняної війни…

Віктор Федорович в боргу не залишився. Як справжній чоловік, «раб Божий» та ревносний слуга церкви, він оцінив жест земляка і вже 3 травня 2011 року, на президентському сайті відобразив своє «алаверди» Владиці у вигляді чергового указу про нагородження його державною медалькою «За заслуги» І ступеня.

Що ж, повний абсурд, що панує в країні, вдало вуалює типові брежнєвські тенденції обміну цяцьками, побрякушками і фантиками, в які перетворили державні нагороди наші інтелігенти-політики, звівши нанівець державні символи і цінності.

Тож поки високопоставлений чоловік б'ється головою об вінки і двері, намагаючись хоч якось втримати дірявий човен з чиновниками, Люся Янукович дефілює в високому товаристві набираючи балів до наколото-апельсинового статусу. 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь