Церква творить чудеса фотошопом

Volyn Times

Новини :: СУСПІЛЬСТВО

Новітні технології дуже швидко переймає церква. Щоб створити ефект масовості та видимість всенародної любові до своїх лідерів, церковники готові на все, навіть на … фотошоп. Під час візиту патріарха Московського і Всієї Русі Кирила до Харкова, на одній з фотографій, що опублікував сайт «Фотолітопис Української Православної Церкви», з божою поміччю фотошопу домальовували натовп мирян. Ось порівняйте самі. Це оригінал літургії 8 травня, за участю Кирила, на харківській площі Свободи - найбільшій площі в Європі:

Реальна кількість мирян на площі Свободи

А ось ця ж площа, після вправних рухів рук майстра в фото-редакторі:

 Кількість збільшена фото-редактором в 1,5-2 рази

Ось так, щоб прикрити відсутність віруючих на широко розрекламованому черговому візиті Патріарха Кирила до Харкова, українські батюшки сотворили велике чудо. І воно було в цей день не одне. Дивовижним чином зросла і кількість присутніх на патріаршій літургії. Всупереч очікуваній сотні тисяч людей, за даними РПЦ, прийшло 40 тисяч віруючих. За оцінкою ж журналістів українських видань, присутніх було лише біля 5 тисяч. Метафоричним був і сам виступ Патріарха, який виступав в кількох десятках метрів від скульптури гонителя православ’я Володимира Леніна, що мовчки слухав його промову. Що ж, несповідимі діла ... церковні.

 


  1. Viva 14 травня 2011 12:31
    Церква рухається разом із науково-технічним прогресом. Нічого дивного. Батюшки сидять у соціальних мережах, їздять на "Хамерах", їдять м'ясо у піст. Чом би не скористатися фотошопом? Віртуальна паства. Віртуальне життя. Віртуальний ....
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь