Квантова революція здійснилась

Volyn Times

Людина :: ТЕМА ДНЯ

Японські фізики провели експеримент, який може стати першим кроком до революції в області передачі даних. А, можливо, і предметів.

Вчені зуміли телепортувати елементарну частинку світла, тобто буквально знищити її в одному місці і наново реконструювати в іншому. Якщо ця технологія отримає розвиток, вона зможе стати основою нових суперкомп'ютерів. 

Мета експерименту - телепортація кванта. Невидимий оком лазерний промінь, як у лабіринті, пролітає через розставлені лінзи і дзеркала, і частки світла переходять у стан, який фізики називають "заплутаним". Це, як поєднання непоєднуваного, наприклад, бути відразу рідким і твердим. 

Якби закони квантової механіки поширювалися на одухотворений світ, то про будь-кого, хто потрапив би в такий "заплутаний стан", можна було б сказати, що він у рівній мірі живий і мертвий. У випадку з квантової телепортацією залишаються дві такі частинки, вони взаємопов'язані, тобто достатньо змінити лише одну, друга зміниться сама, незалежно від того, як далеко вона віддалена від першої. Японські вчені зуміли "телепортувати" таку частку, знищивши її в одному місці і реконструювавши в іншому.


  1. Іван Шворак 10 червня 2011 16:34
    В ниніштьому світі інформаційна революція відбувається постійно, ще декілька десятиліть, і транспорт буде не потрібний, мабуть перевізники це відчувають...
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь