Ісуса Христа порівняли з горилою

Volyn Times

Культура :: ПОЗИЦІЯ

Всі релігії запевняють про своє божественне походження і ставлять принципи моралі і любові в основу своїх доктрин. Проте способи релігійної взаємодії і пропаганди власної божественної обранності нерідко переходять всі, навіть елементарні, норми культури і етики.

19 травня, якраз на Великдень, у інтернеті з'явився відеоролик з уривком «гумористічної» передачі «Тоффі І Горила» одного з ізраїльських телеканалів.  

На відео напівгола ведуча Тоффі демонстративно розпинає на хресті мавпу. 

Дівиця в купальнику запитує лялькову мавпочку, на кшталт Хрюші та Стєпашкі з «Спокійної ночі малюки», чи чула вон про Ісуса (Йешу - іврит). Горила спокійно відповідає, що чула про нього, як «шановану» людину. На що ведуча заперечує: «Йешу був ворогом єврейського народу». Тоді горила наголошує, що хоче асимілюватися з гоями (не євреями) та жити де-небудь у Швейцарії… Добре, відповідає ведуча, якщо ти так любиш Йешу, тобі доведеться його зіграті. Акт розп'яття ляльки відбувався емоційно і цілком натурально.

Скільки існує світ - існують і релігійні війни, але надіємось сучасній цивілізації все ж нарешті вдасться зробити з них висновки.  


  1. Андрій 24 травня 2011 18:57
    Що ж, тепер ждемо воскресіння та зародження нової релігії мавпуянства...

  2. Дембицький Віктор 4 липня 2011 2:35
    мда ...певно авторам передачі не хотілось думати про персональну кармічну відповідальність за "розп"яття" та плескання мавпочки молотком ...а така реакція буде.
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь