Ідеальний чай - за 6 хв.

Volyn Times

Новини :: СУСПІЛЬСТВО

Для того, аби чай смакував, необхідно вичекати шість хвилин після його заварювання. Саме тоді він охолоджується до 60 градусів, а це — оптимальна температура, вважають британські дослідники. Вони і вивели формулу ідеальної чашки чаю. Як передає газета Daily Mail, вчені не закликають щоразу засікати час перед тим, як пити чай. Але заварений напій рекомендується вживати не пізніше, ніж через 17 з половиною хвилин, тому що його температура впаде до 45 градусів, і він вже буде не такий смачний. Щоб приготувати ідеальний за смаком напій, пакетик чаю потрібно залити 200 мл окропу і заварювати протягом двох хвилин, а потім додати 10 мл молока. Перш ніж з'ясувати це, вчені провели 180 годин у лабораторії, заварюючи чай різними способами. Щоб знайти єдину формулу ідеального чаю, добровольцям, в цілому, довелося випити 285 чашок чаю. За словами керівника дослідження, Йена Брауна, молоко, додане в чай, пом'якшує гіркоту напою і робить його смак м'якшим.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь