Не думай! Купуй диплом!...

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Освіта цінувалась в усі епохи. Тільки останні часи більш конкретно визначили її конкретну ціну в паперовому еквіваленті. Замість поняття освічена людина на суспільну арену вийшов інший термін – «дипломований спеціаліст». Причому спеціаліст -це суто формальне визначення. Диплом став головним атрибутом, відтіснивши знання на задній план. 

Зважаючи на девальвацію знань при працевлаштуванні, про що свідчить велика армія дипломованих працівників супермаркетів та базарних лотків, ламінований  пластик все ж впевнено приваблює молодих людей до комерційних яток, ім’я яким - ВУЗ. Є попит, появляються і пропозиції. Торгівля дипломами стала доволі прибутковим бізнесом. Однією цікавою ілюстрацією цього освітнього гендлю поділилась наша читачка, яка сьогодні стала випадковим свідком бурхливого обговорення в міському маршрутному таксі актуальної теми дипломів. Молоді випускниці одного з луцьких вишів обговорювали між собою випадок, що трапився з однією з них після цьогорічного завершення церемонії вручення дипломів. До випускниці підійшов огрядний старший чоловік і в ввічливій формі запропонував дівчині… продати її довгоочікуваний диплом за… 25 тис доларів. Шокована студентка спочатку подумала, що це жарт. Але поспілкувавшись з солідним паном і зрозумівши серйозність його намірів, почала категорично заперечувати. У відповідь він, не вагаючись, запропонував підвищити ціну ще на $5 тисяч. Проте дівчина відмовилась… Статний пан вибачився і через декілька хвилин вже розмовляв з іншим «клієнтом». Даний випадок, виявляється, не є надзвичайним. Це підтвердила інша співрозмовниця, що підключилась до обговорення, яка послалась на аналогічну оказію, що трапилась в Луцькому національному технічному університеті цього року і з її знайомими. 

Що ж, зважаючи на всеукраїнські дипломні спринтерські забіги, очікувати від нашої освіти подолання марафонських дистанцій не доводиться. Все стає товаром, тільки дуже прикро, що продають не хороші знання, а лише пластикові дипломи.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь