Нова годівничка ДАЇ

Volyn Times

Новини :: ВОЛИНЬ

Вулиця Шкільна, що у Луцьку, стала черговою „годівничкою” для місцевих ДАІвців. Заїхати сюди можна з вул. Ковельської і Червоного Хреста, але лише повз знак „Рух заборонено”. Як з’ясувалося, не всі водії про це знають. І підприємливі міліціянти вдало користаються їхнім незнанням. Зі слів очевидців, 19 липня в обідню пору служителі дороги спочатку «жнивували» по один бік вулиці – аби зібрати „врожай”, потім – переїхали на другий. 

Нам необхідно було потрапити в одну із установ, що на вулиці Шкільній, - розповіла пані Тетяна, лучанка, яка мимоволі стала свідком заробітчанства за допомогою жезла. - Але щойно чоловік повернув, його зупинили інспектори ДАІ. Сказали, що цією стороною вїжджати заборонено, а слід це було би зробити з другої. Втім, ще не встигли ми доїхати до свого місця призначення, як авто ДАІвців нас обігнало і стало на протилежній стороні. Майже одразу ж міліціянти „вхопили” чергову жертву – мотоцикліста.” 

Пані Тетяна не стала приховувати, що порозумітися з представниками у погонах вдалося лише після того, коли вони взяли 100 грн. Штраф обійшовся б удвічі дорожче – та й клопітніша це справа для обох сторін. То ж розійшлися, як кажуть, із миром. Лишень бюджет в одних збіднів, а в других – поповнився. 

Віктор Бандура, в.о. начальника ВДАІ м. Луцька, пояснив, що розділ 3 додатка 1 до Правил дорожнього руху чітко визначає, на кого не поширюється знак „Рух заборонено ”: «…на транспортні засоби, що належать чи які обслуговують громадян або підприємства, які проживають або знаходяться в даній зоні.» 

Зважаючи на проблемність руху транспорту на окремих ділянках в місті та повний хаос з незаконним паркуванням, такий посилений інтерес ДАІ до окремої дрібної вулички, крім як суто комерційним, назвати не можна. Здоровий глузд вимагає, щоб при встановленні знаків обмеження враховувались і можливості доїзду громадян до офіційних структур та закладів, що розташовані на таких вулицях. А доки його не має, то варто водіям краще вивчати правила дорожнього руху і навчитись грамотно себе захищати. Не бійтесь непогоджуватись з діями працівників ДАІ, вони далеко не завжди бувають правомірні. І судова статистика прекрасно про це свідчить. Неправомірні дії завжди можна оскаржити – згадайте про це перед тим, як рука потягнеться до гаманця. Розплачуючись за своє невігластво і помилки, ви самі створюєте комерційного ДАІшного монстра, який Вас і пожирає.   

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь