Інтернет, як дзеркало підсвідомості

Volyn Times

Новини :: СУСПІЛЬСТВО

Очолений нашим потішним Гарантом процес суспільної культури і грамотності стрімко поширює інтернет. Чого тільки не виловиш в його всесвітніх тенетах, що розкинулись по домівках і офісах земних громадян. Перебуваючи в цьому віртуальному просторі, захищеному паролями, ніками, профілями, аватарами і вигаданими біографіями, люди настільки розслабились, що вже навіть не звертають уваги на деякі суспільні умовності, що нас оточують, а тому і не напружуються ховати власні думки і вади за фасадами суспільних вивісок, посвідчень і фасонів. Обмовки і реакції тут, іноді, стають настільки органічними, що так і хочеться, за непереборною звичкою соціальних мереж, поділитись власним уловом. 

Наша підсвідомість незаангажована всякими побутовими і егоїстичними умовностями, а тому краще за політологів чи експертів дає оцінки тому, що нас оточує. Обмовки по Фрейду наших рідних інтернет-видань, іноді, навіть краще за їх матеріали, демонструють реальну картину стану українського суспільства. Ось вам і приклад оцінки підсвідомостю, чи колективним несвідомим, сучасного стану української опозиції. Ну невже не справедливо вона штовхнула руку, що набирала її назву?

Попозиціонери

А хіба не влучно і дотепно оцінив відеосередовище електронний перекладач Гугла, давши чітку характеристику деяким місцям зустрічі інтернет спільноти на Гугл+?…

Відео-притон на Google+

Інтернет став і дзеркалом системи сучасної української освіти, освіченості та грамотності нашого населення. Тут нам є чим гордитись. Свідчення цьому ми знайшли на одному з українських рекламних сайтів. Оголошення про продаж «вэлика» поліського парубка Макса, з волинського містечка Ковель, ладне війти в історію української філології. Рівнем власної грамотності він готовий посперечатись навіть з російською імператрицею Катериною, яка в одному слові з трьох літер умудрялась робити чотири помилки.

Поліський Макс на "вэлику"

Що ж, взявши цитату з передмови сови Шарля де Костера, з його знаменитої Легенди про Уленшпігеля, можна цілком справедливо зауважити, що інтернет є «…ваше дзеркало, ваше, смерди і дворяни, керовані і правлячі, дзеркало дурниць, нісенітниць і злочинів цілої епохи». Тож шукаючи себе і свій шлях, уважніше вдивляймось в його бездонну глибину, сховану за різнобарвним квадратом Гейтса…


  1. Іван Шворак 14 вересня 2011 11:23
    От тепер після реклами на Volyn Times "вэлык" точно хтось придбає.
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь