Правоохоронне лузерство

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Епопея навколо можливих фінансових зловживань у Палаці учнівської молоді м.Луцька набуває нових відтінків – виникають серйозні підстави піднімати питання фаховості працівників обласної та міської ДСБЕЗ, а також прокуратури м.Луцька.

За 4 місяці відтоді, як міліціянти отримали першу заяву від постраждалої сторони, справа тупцює на місці. Оперуповноважений ДСБЕЗ Луцького МВ УМВС України у Волинській області О.Попко тричі писав відмови у порушенні кримінальної справи, навіть не вникаючи глибоко в її суть. За першим разом він „забув” опитати заявника, за другим – взяв основні свідчення в день чергового закриття справи, за третім – мало того, що порушив усі можливі терміни так званого розгляду, так ще й не помітив грубих суперечностей у своїй же відмові, про що ми писали раніше в матеріалі "ПУМівський трикутник"

Втім, не лише пан Попко виявився таким „незрячим”. У луцькій прокуратурі, схоже, теж не добачають. Перший заступник прокурора м.Луцька Микола Біляк, направляючи відповідь обласній прокуратурі на скаргу з приводу неналежного розслідування, відзначив, що прокуратура м.Луцька погодилася з відмовою в порушенні кримінальної справи.

Відповідь прокуратури м.Луцька

Або старший радник юстиції підписував папір наосліп, або його права рука не знає, що робить ліва. Не побачити розбіжностей у свідченнях головних підозрюваних осіб, не помітити відсутності бодай якоїсь звітності з приводу збирання благодійних коштів у ПУМі, з приводу чого, власне, заявник і звернувся в міліцію – вершина правового лузерства. Це ж стосується і порушення термінів розгляду справи. Ще у липні пан Біляк їх помітив, повідомивши заявника, що „додаткова дослідча перевірка оперуповноваженим Попком О.І. проведена поверхнево, однобічно та без виконання в повному об’ємі вказівок прокуратури м.Луцька”, а вже у серпні у нього затьмарення.

Відповідь прокуратури м.Луцька

Хоча остання відмова в порушенні кримінальної справи і датована 8 серпня, але начальник Луцького МВ Роман Крохмаль її підписав лише 22 серпня. Ну ви б, панове прокурори, це мали помітити!

Втім, чи не найбільшим зухвальством відзначилася обласна ДСБЕЗ. 30 серпня після нашої особистої зустрічі з начальником УМВС України у Волинській області В’ячеславом Ходирєвим справу про можливі фінансові зловживання у ПУМі передали з міської ДСБЕЗ обласній – особисто її начальнику Миколі Зотьку. Але той вирішив не напружуватися – і передоручив своїм підопічним. Як наслідок – чергова відписка з відмовою будь-що розглядати і розслідувати. Ми, м‘яко кажучи, здивовані таким зухвальством пана Зотька – адже він проігнорував доручення самого генерала! Чи можливо пан Ходирєв для нього не авторитет? Втім, це їхня справа.

Ми ж повідомляємо, що 29.09.2011 року прокуратура області скасувала рішення про відмову в порушенні кримінальної справи та направила матеріали для організації додаткової перевірки прокурору м.Луцька, а її хід взяла на контроль.

Відповідь прокуратури Волинської області

Це вже третє скасування. Чи вистачить міліціянтам професійності цього разу – хтозна... У висококваліфікованому проведенні слідства ми їм готові допомогти. А за найменшої спроби чергового недбальства з їхнього боку, готові миттєво реагувати, не шкодуючи власного часу і терпіння. 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь