Життя в паперах США.

Volyn Times

Новини :: СУСПІЛЬСТВО

Щодня ми ходимо на роботу, щоби прогодувати своє тіло, купити собі чергову побутову іграшку або придбати хімічний замінник втраченому на роботі здоров’ю. Вся суть існування людини зводиться до заробляння цупких папірців, на яких талановита рука гравера зобразила кольоровий хитромудрий малюнок ціною в життя. Щоб зрозуміти всю тлінність «грошової реалії», варто лише її роздивитися.

Ось ці два папірці, отримані кропіткою і виснажливою працею протягом місяця, і є реальним сенсом життя для більшості українців.

200$- зарплата більшості українців

Якщо не їсти і не пити більше, ніж чотири роки, то в простого українця з’явиться шанс отримати цю 10 000$ паку банкнот і забезпечити своє пересування на роботу в потриманому авто.

1000$

Так виглядає мрія, заради якої більшість наших громадян готова на все. Ось цей заповітний 1000 000$, який є предметом прагнення і взірцем успішності.

1000 000$

А ця заповітна купа в 100 000 000$ мальованого паперу відрізняє просту людину від її успішного «родича» олігарха.

100 000 000$

Якщо ви заборгували сусіду чи банку, не переймайтеся. Беріть приклад із США, які мають борг в 15 000 000 000 000$ і спокійно жують свої хот-доги і гамбургери, повчаючи світ, як вести економіку. Якщо скласти цю суму 100 доларовими купюрами, вийде приблизно така картина.

Борг США

Щоб краще зрозуміти ціну життя, яку нерідко оцінюють в хрусткому папері зеленого «доляра», придивіться ще до однієї купи, що вавилонською вежею стрімко росте в небо, затьмаривши навіть найвищий небоскид Америки Empire State Building. Саме так виглядає маса паперу в 114 500 000 000 000$, що абсолютно не забезпечена жодними економічними зобов’язаннями, але і досі вперто вважається світовими грошима.

Долари США не забезпечені економічними зобов'язаннями

Більшість людей і досі вважає гроші «еквівалентом» і щоб вижити жертвує цьому «богу» сучасності найцінніше – час свого життя. Задумайтесь, а чи є і ви серед них?…


  1. Дембицький Віктор 21 жовтня 2011 17:23
    Мірила були різні але життя за ради виживання минало і в попередні віки. Всі ці купи паперу і нулів є цікаві лише для его і капіталістичних змагань ...бо навіть власники шалених капіталів не можуть з"їсти, випити чи прожити більше ;)
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь