Луцька влада проти дітей

Ірина Кунинець

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Дитячий майданчик на Театральному майдані найближчим часом не відремонтують. Це випливає з відповіді на інформаційний запит, поданий нами до Луцької міської ради. Варто зауважити, що хоч якогось коментаря ми дочекалися за третім зверненням. Уперше “Volyn Тimes” писав про занедбаність майданчика у самісінькому центрі міста ще на початку листопада (http://volyntimes.com.ua/news/536). Відтоді ми тричі зверталися до владців, надсилаючи електронні повідомлення на офіційний сайт Луцької міської ради і телефонуючи на її “гарячу лінію”. Відповідь, яку отримали, справді шокує: моя хата скраю — нічого не знаю.

Відповідь Луцької міської ради 06.12.2011 року

Як з'ясувалося, у 2008 році територію, де розташувався дитмайданчик, місто надало в оренду ТзОВ “Торговельний центр “Магніт”” - для будівництва пішоходних переходів та іншої інфраструктури. Пізніше землю поблизу фантомного фонтану взяв у суборенду підприємець Прокопюк. Його плани були теж суто комерційні — змайструвати у досить привабливій частині міста літнє кафе. А дитмайданчик, згідно із відповіддю, яку ми отримали за підписом заступника голови Луцької міської ради Лариси Соколовської, з'явився без дозволу (!). Хоча, ще влітку минулого року Ярослав Матвіїв розповідав журналістам цю історію інакше. Зокрема, видання “Відомості.ua” 10.06.2010 р. розмістило такий коментар чиновника: «Ми думали класти бруківку, але коштів, на жаль, нема, тому вирішили віддати цей фонтан і прилеглу територію для благоустрою підприємцю. Затвердили проектну пропозицію, яка передбачає посередині бетонної конструкції розміщення дитячого майданчика, по периметру — лавочки, з боку театру — літнє кафе: стоятимуть столики під зонтиками і палатка. Підприємець платитиме оренду за цю територію» (фрагмент тексту виділено “Volyn Times”).

Проект фонтану і кафе на Театральному майдані

А виданню "Волинські новини" 3.06.2010 року пан Матвіїв "розповів, що план робіт уже погоджений в міській раді. А підприємець днями отримав команду від мерії негайно приступити до роботи. Навіть пригрозили: якщо він цього не зробить – шукатимуть іншого інвестора."

То чому ж чиновництво зараз співає іншу пісню? Бо не хоче зайвий раз створювати собі клопіт. Їм байдуже до наших дітей. Шкода, що до чергових виборів ще далеко — а то одразу б віднайшлися охочі відремонтувати аварійні гойдалки. Безвідповідальність міського “братства” спонукає нас діяти — ми вже готуємо відповідне звернення до прокуратури м.Луцька. А батьків тим часом закликаємо убезпечити своїх дітей і не відвідувати дитмайданчик на Театральному майдані Луцька. 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь