Країни СНД — за “Volyn Times”

Volyn Times

Новини :: УКРАЇНА

Тема захисту національної спадщини більше хвилює міжнародну спільноту, ніж наших  чиновників. Свідченням цього стала відзнака діяльності журналістів суспільно-політичної газети «Volyn Times», головний редактор якої - Ірина Кунинець — ввійшла в трійку фіналістів конкурсу журналістів держав-учасниць СНД, який нещодавно відбувся в м. Баку (Азербайджан).

У ньому взяли участь 132 журналісти з Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Росії, України. Їхні роботи оцінювало колегіальне міжнародне журі на чолі з генеральним директором АзерТАджу Асланом Аслановим. У складі також - 5 представників провідних інформаційних агентств СНД (ИТАР-ТАСС, БЕЛТА, Укрінформ, Казинформ і АзерТАдж).

Конкурс на тему збереження історико-культурної спадщини: пам'яток матеріальної і нематеріальної культури, городищ, історико-культурних заповідників, народно-прикладної творчості організувало Азербайджанське державне телеграфне агентство — АзерТАдж - в рамках Плану пріоритетних заходів у сфері гуманітарного співробітництва держав-учасниць СНД на 2011-2012 роки.

Диплом конкурсу журналістів країн-членів СНД

Отож, перше місце в конкурсі присуджено завідувачу відділу науки, освіти та охорони здоров'я газети Кабінету Міністрів Республіки Узбекистан «Правда Востока» Рамілю Ісламову за статтю «Сокровищница редкостей» і цикл робіт про традиції та культуру Узбекистану.

Друге місце дісталося редактору азербайджанського інформаційного порталу Aze. Az Надії Кафаровій за інтерв'ю: «Тагиев: Возможно, мы стоим на пороге археологической сенсации ».

Третє місце виборола українка - головний редактор волинської суспільно-політичної газети «Volyn Times» Ірина Кунинець - за статтю «Карусель життя». 

Заохочувальними преміями відзначено роботи Олени Коемець - «Врятуйте пам'ятник» (тижневик «Караван», Казахстан), Олесі Болишової - «Хранительки романівських традицій» (газета «Молодіжний вісник», Липецьк, Росія), Андрія Осмоловського - «Чому білоруси спалювали своїх предків» («Комсомольська правда в Білорусі», Мінськ).

У “Каруселі життя” йдеться про наругу над могилами і кістками священнослужителів Бернардинського монастиря. За вказівкою місцевого чиновництва і благословення нинішніх “служителів” у рясах їх було вивезено у місцевий парк культури і відпочинку, де згодом встановили карусель. Маленькі лучани навіть не здогадуються про те, що катаються на кістках своїх пращурів...

Перша відзнака такої ваги для нашого видання — не так привід заявити про себе на увесь світ, як привернути увагу до тих проблем, які піднімаємо і за вирішення яких щиро вболіваємо. Вона надихає нас на наступні кроки і додає сили у нашій боротьбі за збереження найціннішого.


  1. ЛабОРАторія простору 1 березня 2012 9:25
    РАдію разом із Іриною та редакцією! Вітаю Волиньтаймс із ВИХОДОМ на терени Колективного Поля Свідомості Людської Спільноти!!! Нехай цей вихід ознаменує рух рідин у зачерствілих душах!

  2. Дембицький Віктор 1 березня 2012 20:40
    Вітаю з відзнакою!!!

  3. Ірина Кунинець 3 березня 2012 15:36
    Дякую Вам за співучасть...
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь