Український вірус

Volyn Times

Нація :: УКРАЇНСЬКИЙ ВІРУС

Намагаючись осягнути глибини архетипу нації, її автентичного праукраїнського геному, що в цей непростий для нації час нещадно гризе сумління кожного справжнього патріота, ми щиро прагнемо створити на цих сакральних духовних відчуттях і реальних історичних проявах стійкий вірус українськості, що ладен нарешті пробудити завмерлі струни національної мудрості та гонору, які колись бриніли на вільних просторах нашої прабатьківщини. Тому і назву своєму проекту-позиції дали відповідну - «Український вірус».

Найбільші суспільні зміни творилися там, де з'являлися люди, які були здатні свої принципи і переконання вміло скласти в обойму слів, образів і реальних справ. Саме їх приклад переконливо доводить, що різнотипна зброя, кулі та снаряди знищують тільки плоть, але вони не здатні досягнути душі, совісті і гонору. В сучасному інформаційному просторі варто шукати інші - більш модерні та ефективні - засоби для пробивання товстого панциру суспільного збайдужіння, що пожирає все навколо. Тож, переймаючи історичний досвід попередників і щиро прагнучи змін у суспільній свідомості, ми вирішили об’єднати зусилля всіх мислячих, творчих особистостей - художників, фотографів, дизайнерів, поетів, письменників… і просто щирих громадян, які мають власну позицію і переконання та вміють різноманітними засобами візуально відображати та проектувати простір.

Не проїж Україну

Всі, хто відчув у собі паростки пробудження свідомості, можуть допомогти іншим почати мислити й усвідомлювати всю багатогранність оточуючого простору. Настав час нещадно зішкрібати багатовікові скам’янілі нарости мертводухих парадигм і стереотипів, які гріють і колишуть підступний ген раба, що вкоренив страх і поклоніння в націю - колись горду й мудру - примусивши її плазувати і лицемірити. Знищити його ладен лише вірус мислення і дії, що зможе відновити первісну генетичну родову пам'ять, яка дрімає в нашій зараженій страхом і байдужістю українській крові. Наш «Український вірус» - це афронт цьому геному. Це - наше послання всьому інфікованому ним простору. Ми — є! Ми ладні мислити і боротися!

З роком подолання дракона

Тож - майданчик відкритий для всіх, хто відчуває в собі національний поклик, громадянську невисловленість та щире бажання творити простір вільних людей, поширюючи вірус українськості у світовому безмежжі. Кожним творчим образом на стилізованій поштовій марці ми намагатимемося донести до світу позицію людей, народжених вільними.

Приєднуйтесь!

Україна - є! Шукаємо Українців!


  1. ЛабОРАторія простору 12 березня 2012 12:24
    Прошу друзів допомогти визначитися: чи віруси мають національну природу, чи їхня генетична природа є космополітичною, чи, може, я не про те думаю?

  2. Angvar 12 березня 2012 12:42
    Космополітизм, це політика космосу... )) Націоналізм - політика нації... Зважаючи на різноманіття та безмежність простору й віруси бувають різними... Вони, як найбільш древні, найменш вивчені і найбільш стійкі форми життя у всесвіті, несуть в собі програми і цілі відомі тільки їх творцям... Людина, як частинка великого космічного задуму, теж має в собі геном творця. Тож якщо чогось немає в нашому просторі, а є щира потреба в цьому, то це варто створити...

  3. ЛабОРАторія простору 12 березня 2012 18:08
    Тобто, якщо людина є творцем, то може або активувати даний їй космополітичний вірус, або створити національний під власний задум?

  4. Angvar 12 березня 2012 19:19
    Саме так... Все є в архетипі, потрібна лише активація і моделювання...))

  5. ЛабОРАторія простору 13 березня 2012 7:39
    Якщо націоналізм - політика архетипної нації, то що тоді вірус в означенні національної політики, наприклад, консерваторів, лібералів, демократів тощо?
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь