Про що говорять музичні інструменти (Audio)

Ірина Кунинець

Культура :: KIDS TIMES

Привіт, малята. Сьогодні я дуже хочу вам розповісти про те, якою мовою говорять з нами музичні інструменти, про що вони розповідають і як називаються. Музика є у кожному мультику, який ви дивитеся. Вона буває такою ж різною, як і наш настрій. Коли нам весело – хочеться радіти, танцювати, бігати, стрибати. Знаєте, який музичний інструмент про це вміє розповідати? Акордеон. Але ж буває й так, що на душі – дуже сумно. Наприклад, тоді, коли улюблена лялька захворіла – про це написав музику відомий композитор Петро Чайковський. А ще музика може бути метушливою. Пам'ятаєте, як літав джміль у “Казці про царя Салтана”?

Петро Чайковський

У світі є дуже багато музичних інструментів. Усі вони розмовляють своєю мовою. А чи знаєте ви, що спочатку – це було дуже-предуже давно - люди грали без них? Вони плескали в долоні, або руками легенько били по ногах – так утворювалися звуки і мелодії. Потім брали два камені і стукали ними. Коли ж ходили на полювання, так натягували свого мисливського лука, що той не міг мовчати і видавав дуже цікавий звук. Пізніше люди здогадалися, що можна до однієї струни додати ще кілька. Так з'явилася арфа.

Арфа

Навчитися грати на музичних інструментах можна у музичній школі. Там вам розкажуть про ноти, навчать їх розуміти. І ви зможете самі писати музику. Той, хто пише музику, називається композитором. Вольфганг Амадей Моцарт уже в 4 роки писав і грав музику.

Молодий Моцарт

Він став дуже відомим. І його твори досі слухають і люблять. А тих, хто вміє дуже гарно грати на музичних інструментах, називають віртуозами. Відомий композитор Сергій Прокоф'єв написав симфонічну казку про хлопчика Петрика і вовка.

Сергій Прокоф'єв

Слухайте її і запам'ятовуйте назви й звучання музичних інструментів:

Послухати нову захопливу історію з “Дитячого дивосвіту” ви можете на нашому порталі в рубриці "Kids Times"або вмикаючи щоп'ятниці о 15.45 Волинське радіо і радіо “Луцьк” (107.3 FM).


  1. ЛабОРАторія простору 26 березня 2012 16:29
    Талановито:)))) Як би то зазирнути в чарівний світ музики і слова у виконанні Автора, вибравши тему, наприклад, "Про що говорять українські музичні інструменти"?
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь