Місце зустрічі – «У Тараса – 2» (Відео)

Volyn Times

Нація :: УКРАЇНСЬКИЙ ВІРУС

Лише після особистого втручання прокурора Волинської області А. Параки прокуратура міста Луцька нарешті визнала факт існування незаконного бару, що більше десяти років діяв у приміщенні дирекції Державного історико-культурного заповідника в м. Луцьку.

 Директор ДІКЗ Т.Рабан "на розливі"...

У прокурорській відповіді, зокрема, йдеться: «В приміщенні, де знаходиться музей та дирекція Державного історико-культурного заповідника в м. Луцьку за адресою Драгоманова, 23 тривалий час був розміщений бар «У Тараса», який на момент перевірки не функціонував, проте його діяльність несумісна з культурно-просвітним призначенням музею заповідника».

Відповідь прокурора Волинської області від 20.04.2012

П’янки-гулянки у будинку, який становить історичну цінність, стіни якого пам’ятають маленьку Лесю Українку, адже тут колись мешкала відома родина Косачів, були обрамлені під «культурні дійства» і багато років служили хорошою статтею неоподаткованого особистого доходу директора ДІКЗ Т.Рабана. Кошти від продажу алкоголю та наїдків кухні бару не спрямовувалися ні на розбудову заповідника, ні на збереження його напівзнищених пам'яток.

Відповідь дирекції ДІКЗ

Не реагували на цей факт беззаконня і місцеві керівники та чиновники контролюючих органів – вони лише давали обережні відписки.

Відповідь Управління культури і туризму ВОДА

Перші етапи перевірки, яка ще триває, - під особистим «патронатом» прокурора області за поданням Громадської Ради Волині - вже розкрили кричущу бездіяльність посадовців, які самоусунулися від виконання своїх обов’язків, а то й самі сприяли беззаконню. Зрештою, як інакше могли «реагувати» чинуші, якщо самі були активними завсідниками «рабанівської корчми» і під виблискування голих стегенець місцевих дівчаток, перехилили не одне відро оковитої в її підпіллях? Тож не дивно, що в умовах масової незаконної забудови заповідника, контролюючі органи реагували винятково за поданнями Громадської Ради Волині. Самостійних перевірок ніхто не проводив. Бо ж як може самостійно контролювати законність будівництва в ДІКЗ нинішній заступник звільненого за корупцію начальника обласної Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Леонід Герасимюк? Саме за часів його керування архітектурою Луцька нещадно дерибанили і нівечили заповідник, руйнували пам'ятки... Може ладен навести тут порядок перший заступник начальника цієї ж Інспекції Тарас Шнит, хронічна бездіяльність і відверте нахабне нехтування законом якого за багато років призвели до незворотного спотворення архітектурного образу міста і його історичної частини? Чи може товариш і «однокашник» Т.Рабана, вічний заступник міських архітекторів Я.Матвіїв, який обіймає цю посаду вже більше десяти років, на це здатен? Відповідь - риторична... «Полішуцька чиновницько-архітектурна мафія» не може боротися сама з собою…

Зважаючи на принципову ідейну несумісність із ситуацією в нашій країні, ми, силами активного професійного інсайду і відкритого громадського простору, й надалі практично сприятимемо ефективному очищенню рідного краю від цього знавіснілого корупційного бур’яну…  

Перша частина фільму-історії "У Тараса" створена в рамках проекту "Український вірус".


  1. мирек 23 травня 2012 0:23
    что люби друзи извилины закончились.интелекта хватает чтоб деньги посчитать в чужем кармане и коменты стирать.пишите куда вам деньги поднести звезда бакинская

  2. Ірина Кунинець 23 травня 2012 11:52
    Всі некоректні коментарі будуть видалені. Читайте уважно правила на нашому сайті. Відео було надане нашому виданню анонімним джерелом. Згідно із законом, ми маємо право не розкривати його ім'я. Будь-які дзвінки й погрози редакція сприймає як спробу тиску на неї. Якщо вони триватимуть і надалі, ми будемо змушені звернутися до правоохоронних органів.

  3. igor_vt 23 травня 2012 13:31
    "мирек 23 травня 2012 0:23
    пишите куда вам деньги поднести звезда бакинская"

    "Нас не учили, в карманы деньги не совали".


  4. igor_vt 23 травня 2012 19:36
    Це шикарне відео варто переслати в АльбертЕйнштейн в новостворену рубрику "7-ка найодіозніших подій тижня" - Межигір`я, Файна Юкрайна, Наша Раша і Сердючка відпочивають!

  5. Дембицький Віктор 23 травня 2012 20:06
    Добре відео!)) ...місцевих "так би мовити, носіїв" а по народному "биків-корупціонєрів" має знати вся Україна! ...жаль що це лиш маленький відео-уривочок від загальної картини салом і водярою що там процвітала (...чи процвітає??).
    ...а хамів типу "мирек" варто підчищати, най свої "пахучі" фантазії у інших місцях поширюють.

  6. igor_vt 23 травня 2012 20:12
    Якби я мав грубі гроші, то викупив би це відео і використав би його, як Путін і Нікіта Міхалков використавли відео з Допою-Гепою в перевиборній президентській кампанії.
    Мо` й став би президентом. Росії. )))

  7. igor_vt 23 травня 2012 20:16
    Це не приватне відео. Це відезйомка в публічному місті.
    Адже ж відеозйомка в закладах харчування прихованою камерою (Ландік-гейт) і в супермаркетах не заборонені законом? ))

  8. Angvar 23 травня 2012 20:35
    Ми всі скаржимось на країну на владу... Але коли щодня бачимо як обкрадають пенсіонерів, як жирують чиновники, як за безцінь скуповують майно депутати, як ростуть їх будиночки в кілька поверхів... ми мовчимо і лише обговорюємо на кухні, або в неті, а потім самі обслуговуємо їх намагаючись не пропустити крихту з "барського" столу... Якби громада не лишала шпаринок де могли б сховатись ці "таракани" виймаючи їх на світло, наші діти мали б шанс жити в іншій, достойній Україні. А так, лише бруд, хамство і халуйство навіть в коментарях...
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь