Дії колишнього мера Луцька визнані незаконними

Volyn Times

Новини :: ВОЛИНЬ

Прокуратура міста Луцька опротестувала незаконний акт, що був прийнятий виконкомом Луцької міської ради з питань організації і проведення мирних зібрань. Про це повідомив учасник ФБ Олександр Северин. В рамках проекту «Майдан-Моніторинг» були розіслані  звернення до органів прокуратури десяти міст-обласних центрів України та до прокуратури м. Сімферополя. У зверненнях вимагалося вжити заходів прокурорського реагування у зв’язку із затвердженням відповідними міськими радами власних нормативно-правових актів із питань організації і проведення громадянами України мирних зібрань – на що органи місцевого самоврядування не мають жодних законних повноважень. 

Відповідь, надана заступником прокурора м. Луцька  В. Айгабіровим, підтвердила порушення закріплених Конституцією України невід’ємних прав громадян командою екс-мера Луцька Б.Шиби. Прокуратура визнала рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 25.12.2008 року «Про організацію та проведення зборів, мітингів, походів та демонстрацій у м. Луцьку» незаконним і таким, що підлягає скасуванню.

Відповідь прокуратури м.Луцька від 18.05.2012 року

Зауважимо, що на останній сесії міської ради депутати вже піднімали питання про відверто антиконституційну позицію і нинішнього мера М.Романюка, яку він продемонстрував під час запланованих відвідин Волині Віктором Януковичем, що так і не відбулися. Саме за його поданням до суду місцевим партіям було заборонено провести свої мирні зібрання. Тож, бажання закрити рота громаді Луцька має стійку традицію в його керманичів.


  1. igor_vt 3 червня 2012 15:11
    О! То помаранчевий "демократ" Шиба ще й жандармські постанови понаприймав...
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь