«Луцький Бродвей» знову під прицілом

Volyn Times

Культура :: КОЛЕГІУМ

Черговий факт можливої бездіяльності управління містобудування та архітектури зафіксували активні громадяни м. Луцька. Дочка відомого волинського архітектора Ростислава Метельницького Світлана Андрейчин справедливо зауважила невідповідність офіційному проекту т.зв. реконструкції нового будинку в історичній частині «Луцького Бродвею». Про це вона і написала на сторінках ФБ в групі «Збережемно древній Луцьк», яке об’єднує небайдужих лучан, що люблять своє місто і його історію.

На місці цього скандального новобуду на вулиці Словацького, 7 і досі числиться нововиявлена пам’ятка, яка була знищена байдужими «стараннями» луцьких горе-охоронців відділу охорони культурної спадщини ЛМР (нач. С.Годлевський) (!). Продивившись ці світлини, дійсно виникає багато запитань щодо первинного архітектурного задуму. В паспорті будівництва ми бачимо лише два поверхи плюс мансардний дах, а в реалії їх уже є три!

Словацького, 7. Фото С.Андрейчин

Словацького, 7. Фото С.Андрейчин

Словацького, 7. Фото С.Андрейчин

Зважаючи, що несанкціоновані зміни проекту можуть становити загрозу мешканцям міста, Комітет захисту національної спадщини ГРВ направив запит в Луцьку міську раду з вимогою надати протягом 48 годин відповідну інформацію про їх законність. Тож після її отримання  нами будуть зроблені відповідні висновки і офіційні звернення.

06.09.2012

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь