Департамент ЖКГ фальшує документи

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Директор Департаменту житлово-комунального господарства І. Кубіцький підробив договір «про забезпечення присутності археолога». Про це офіційно заявив директор ДП ОАСУ «Волинські старожитності» Олексій Златогорський працівникам Луцького міського відділу УМВС України, які прибули на вимогу Комітету захисту національної спадщини ГРВ на П’ятницьку гірку.

23.05 відбувся чиновницький десант на вул. Горького — до історичної П’ятницької гірки, яку ми взяли під свій пильний журналістський контроль. Очолила його заступник міського голови Л.Соколовська. Приїхали також керівники Департаменту ЖКГ і представники підрядників, які здійснюють тут роботи. З ними зустрілися мешканці сусідніх будинків, які занепокоєні ситуацією, що виникла навколо історичного центру, в якому вони живуть. Представників ЖКГ ознайомили з приписом №8 від 30.08.2012 року про заборону  робіт на вул. Горького без відповідних фахових археологічних досліджень. Вони чемно вислухали, пообіцяли розібратися, але бодай якогось реагування з їхнього боку годі було чекати. Роботи продовжили з іще більшим ентузіазмом.

Обурені таким ставленням мешканці звернулися до Комітету захисту національної спадщини ГРВ з проханням втрутитися в ганебну ситуацію. Прийшовши на місце події, його представники не тільки стали свідками надзвичайної активності “копачів”, а й жодної присутності представників відділу охорони культурної спадщини управління культури ЛМР (С.Годлевський) не виявили. Саме ці чиновники повинні були б забезпечувати виконання припису. Але з моменту початку робіт тут їх ніхто не бачив.

Майстру Тзов "Луцькавтодор-Сервіс» було вручено для ознайомлення документи про заборону робіт і роз’яснено, якою може бути відповідальність за його не виконання. Погодженого проекту виконання робіт підрядник не мав. Адже жоден орган охорони культурної спадщини не міг дати такого дозволу. Про це офіційно повідомив представник управління культури Волинської ОДА П. Ходань, з яким попередньо зідзвонилися представники Комітету захисту національної спадщини. Ордеру на виконання земляних робіт у підрядника теж не виявилося.

Вул.Горького 23.05.2013 р.

Після такого грунтовного лікбезу майстер одразу зателефонував заступнику начальника ЖКГ Віталію Осійчуку і детально пояснив ситуацію. Чиновник порекомендував йому ігнорувати вимоги закону і продовжувати роботи. Зухвальство чинуші одразу знайшло реакцію в представників Комітету, які повідомили на службу 102 про факт вчинення кримінального злочину посадовими особами департаменту ЖКГ та управління культури ЛМР, які перевищили свої обов’язки і допустили службову недбалість, що призвело до руйнування об’єкту культурної спадщини. Міліціонери, які прибули на місце події, зафіксували факт злочину та опитали свідків.

Вул.Горького 23.05.2013 р.

Принагідно на об’єкт прибув і директор ДП ОАСУ «Волинські старожитності» О.Златогорський, який підтвердив факт незаконних дій і завданої шкоди археології унікального історичного місця Старого Луцька. Його дуже здивувала копія договору про забезпечення присутності археолога на цих роботах, яку надав представник підрядника. Олексій Євгенович у присутності правоохоронців підтвердив, що це був тільки проект договору, який він надав на ознайомлення керівництву УЖКГ і він немає жодної юридичної сили, а представники очолюваного ним наукового підприємства не здійснювали тут ні досліджень, ні нагляду. Адже їх ніхто про це не повідомляв.

Договір «про забезпечення присутності археолога».

Після завершення юридичних процедур повідомлення про вчинення злочину лягло і на стіл прокурора міста С. Даніліна. Зараз готується відповідне подання про підробку документів посадовими особами Департаменту ЖКГ, внаслідок чого завдано шкоду державним інтересам.

Наразі ми тримаємо руку на пульсі. Зло має прізвища й обличчя і воно обов’язково буде покаране. А ми цьому сприятимемо. Бережіть своє місто - в ньому житимуть ваші діти.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь