«Захист» скликає небайдужих

Volyn Times

Людина :: ТЕМА ДНЯ

Міжнародний день інвалідів, який відзначаємо 3 грудня, не можна назвати святом. Але він є хорошим нагадуванням про тих, хто живе поруч з нами і потребує особливої уваги. Саме тому у приміщенні колишнього дитячого садка, що на вулиці Декабристів, зібралися люди, яких згуртувало Волинське об'єднання ветеранів, інвалідів та постраждалих на виробництві «Захист».

Не багато з громадських структур можуть похвалитися прикладною конкретикою. Проте ця новостворена організація - виняток. Завдяки громадянській позиції керівника «Захисту» Тетяни Хмільовської і її багаторічній жертовній роботі із захисту прав інвалідів виробництва на Волині з'явилася структура, здатна реально допомагати і гуртувати біля себе людей, які втратили на праці своє здоров’я.

Тетяна Хмільовська

Суди і державні органи, покликані захищати інтереси інвалідів, сьогодні абсолютно не переймаються їхніми проблемами. Вони, як сторожеві пси державної машини, для економії бюджету  всіма можливими способами намагаються не дати людям те, що закон їм гарантує. Виникає парадокс: Фонд соціального страхування нещасних випадків на виробництві, перетворившись із соціальної у фінансово-бюрократичну структуру, замість того, щоб допомагати інвалідам, фактично воює з ними в судах. На цьому акцентували увагу члени організації і фахівці.

Волинське об'єднання ветеранів, інвалідів та постраждалих на виробництві «Захист».

Про це, зокрема, зазначив юрист Ігор Московець, який доучився до захисту прав постраждалих - членів організації, надаючи їм безплатні консультації.

юрист Ігор Московець

Добре знає бюрократичну кухню несправедливості лікар Микола Савченко, який раніше працював у Фонді соціального страхування нещасних випадків на виробництві. Не бажаючи миритися з нею, він, як людина порядна, нині співпрацює з організацією, намагаючись своїми знаннями і досвідом убезпечити людей від хитрощів медичної системи і невисокого професійного рівня окремих лікарів, які й досі не знають, як поводитися з людьми з особливими потребами.

лікар Микола Савченко

На зустріч були запрошені і представники БФ «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк». На відміну від інших, вони одразу відгукнулись на прохання про допомогу щойно створеної організації, яка залишилася сам-на-сам з фінансовими проблемами. Фонд оплатив оренду приміщення до кінця року і подарував інвалідам подарунки, які їм було вручено під час цієї зустрічі.

Ірина Констанкевич

Лікарю-реабілітологу Олені Медведчук одразу після народження лікарі оголосили вирок: не доживе й до року. Але вона всупереч всьому вижила і нині допомагає людям. Тож її виступ був сповнений емоційності й оптимізму, що передалося і присутнім.

Лікар-реабілітолог Олена Медведчук

В організації створена і художня студія. Нею опікується художниця Наталія Жильцова. Саме тут інваліди мають можливість навчитись і розвинути свої естетичні навики в малюванні, ліпленні або вишивці у зручний для них час.

художниця Наталія Жильцова

Свої послуги для членів організації запропонувала психолог Оксани Ганущак. Вона зголосилася безплатно допомагати людям в будь-яких життєвих питаннях, дотичних до її фаху.

психолог Оксани Ганущак

Зважаючи на ситуацію в країні та користуючись присутністю представника депутата Верховної Ради Ігоря Палиці, заступника голови правління фонду Ірини Констанкевич, пані Оксана звернулася до нього від імені молоді і себе особисто з проханням  підтримати Євромайдан та відставку уряду зокрема. Вона написала вірш про події в Україні.

Член організації Іван Тарасюк займається ремонтом взуття. Тож він зголосився безкоштовно навчити всіх бажаючих інвалідів цій справі і запропонував свої послуги як майстра.

Іван Тарасюк

Добрим словом підтримала членів організації і журналіст "Волинських новин" Оксана Пуняк.

журналіст "Волинських новин" Оксана Пуняк

На завершення для присутніх звучали музичні композиції у виконанні Сашка Хмільовського та вірші Оксани Ганущак.

Олександр Хмільовський та Оксана Ганущак.

Олександр Хмільовського

Солодкий стіл за чашкою запашного чаю подарував всім приємні хвилини спілкування.

Всім, хто готовий допомогти Волинському об’єднанню ветеранів інвалідів та постраждалих на виробництві «Захист», або хто сам постраждав від трудового каліцтва і хоче приєднатися до організації  для захисту своїх законних соціальних та економічних інтересів, даємо координати пані Тетяни Хмільовської: тел. 067 6025920. ОВІПВ «Захист» приймає постраждалих в середу і суботу з 11 до 13 години за адресою: Луцьк, вулиця Декабристів, 23. В єдності ми - сила. 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь