"Коло Лесі" творить і щиро радує

Volyn Times

Культура :: ТЕМА ДНЯ

У Луцькому Палаці культури відбулася благодійна новорічна дитяча вистава "Таємниця новорічного лісу" від театру-студії "Коло Лесі". Її для волинської малечі за твором О.Антокольського спеціально створили режисер-постановник С.Органіста, хореограф - І.Грошева, звукорежисер - О.Хмільовський.

Крім чудової святкової вистави, кожній дитині у залі молоді актори подарували чудові іграшки, які були зібрані під час всеукраїнської благочинної акції «Миколай про тебе не забуде», організованої  у Луцьку за підтримки ГО «Центр ефективної комунікації».

На противагу щирому ентузіазму акторів і волонтерів жодна політична партія, до якої звертались організатори благодійної вистави, так і не знайшла можливості допомогти обездоленим дітям, сиротам та дітям з фізичними вадами, яких назбирався цілий зал. «Провладні», мабуть, витратилися на «антимайдани», а «опозиційні» - на «європрапорці». Тому дітлахам у партійних торбах нічого не лишилося.

Хоча новорічна казка традиційно завершилася перемогою добра над злом, боротьба за життя самого «Кола Лесі» ще триває. Театр, що був створений при Волинському Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки і прекрасно дебютував з виставою «Лесина містерія», сьогодні фактично кинутий напризволяще його засновниками. Талановиті молоді актори змушені шукати прихистку в районному Будинку культури аж у районі Вересневого. «Весільний генерал» Іван Драч, який за гроші благодійного фонду І.Палиці «попіарився» як директор театру, нічогісінько не зробив для його підтримки і розвитку. Та й «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», як  і ректор університету І.Коцан, які обіцяли надати свою підтримку, фактично «злили» університетський театр. Тож, більше десятка професійних акторів і дуже талановитих аматорів, які мали гуртуватися коло Лесі Українки, ім’я якої носить університет і театр, сьогодні утворили «коло» біля Світлани Органісти. Саме на плечі цієї відомої волинської актриси і режисера-постановника ліг тепер весь організаційний тягар з порятунку і розвитку цього перспективного волинського театру. Зважаючи на новорічну прем’єру, колектив чудово впорався зі своїм черговим творчим завданням. Непідробна радість на дитячих обличчях була чудовою нагородою акторам і свідченням взяття чергової сходинки в творчому поступі трупи.

Тож щиро побажаємо «Колу Лесі» терпіння, вдумливих поціновувачів-театралів, справжніх друзів і щедрих спонсорів. 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь