Відкрите звернення до колег з ВОДТРК!

Volyn Times

Vox Populi :: ТЕМА ДНЯ

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ 

Шановні колеги, які працюють у Волинській обласній державній телерадіокомпанії! У час, коли влада дає вказівку правоохоронним структурам застосовувати всі можливі спецзасоби проти громадян України, обзиваючи тих, хто відстоює своє право на свободу і життя в демократичній країні, екстремістами й терористами; коли співробітники спецзагонів відкрито стріляють у наших колег і їх б’ють, коли т.зв. правоохоронці забирають людей із вулиці і їх мордують до смерті, є великим злочином підтримувати режим, спрямований проти власного народу. Висвітлюючи діяльність представників влади різних рівнів, акцентуючи увагу на їхніх здобутках й ініціативах, Ви відвертаєтеся від людей і фактично підтримуєте знущання над ними.

Протягом десятків років у суспільстві формувалася думка, що державні ЗМІ мають висвітлювати роботу органів державної влади. При цьому зарплату кожен із Вас отримував із державного бюджету, який наповнювали аж ніяк не політики і не чиновники, а звичайні люди – Ваші глядачі, слухачі і читачі. ВОДТРК з рупору волинської громади фактично перетворилась у засіб пропаганди влади й обслуговування іміджу місцевої партійної та чиновницької номенклатури. На жаль, - усвідомлено чи ні - але Ви стали заручниками системи, яка фактично заборонила Вам бути справжніми журналістами – запровадивши цензуру, постійно даючи вказівки, що можна, а що – ні.

Досить служити тим, хто має обслуговувати народ! Покажіть свою професійність, проявіть свою честь і гідність, дотримуйтеся головних засад, якими повинен користуватися під час виконання своїх службових обов’язків кожен із нас! Ігноруйте вказівки «згори» і не мовчіть про кожен можливий випадок застосування цензури! Будьте з людьми! Нехай у Ваших передачах і статтях з’являться «гострі», актуальні теми, які диктує сьогодення! Великою і злочинною розкішшю сьогодні є Ваше мовчання.

Колектив громадсько-політичної газети "Volyn Times"  


  1. Звичайний користувач 24 січня 2014 10:21
    Вершина цинізму, головний редакторе видання, пані Ірино Кунинець! Як можна таке писати, коли ви самі працюєте у ВОДТРК, перебуваючи в декретній відпустці? Чому не звільняєтесь самі? Покажіть приклад. Тим більше, коли ваш чоловік у ВОДТРК працює головним редактором одного з відділів? Він звільняється? - звісно ж ні, то чому цей цирк. Чи ви всім роботу запропонуєте, якщо вони звільняться?

  2. Ірина Кунинець 24 січня 2014 11:43
    По-перше, шановний Звичайний користувачу, у зверненні немає жодного слова про звільнення. Йдеться не про звільнення журналістів, які працюють у ВОДТРК, а про те, щоб вони не боялися говорити правду. Я не боюся говорити правду і можу розповісти про "репресії", до яких вдавалося керівництво Волинської ОДТРК, зокрема, в моєму випадку. Мій чоловік - не головний редактор, а завідувач редакції. Він має право на свою позицію. У нашій сім'ї - гендерна рівність. Його я теж закликала говорити правду.

  3. alwer 25 січня 2014 12:50
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь