Як росіянка вподобала бандерівців

Volyn Times

Культура :: ОСОБА

Ще півроку тому цивільний чоловік називав Юлію Іванову фашисткою. Бо вона, будучи уродженкою Набережних Челнів (республіка Татарстан, Росія) і живучи на той час у Москві, затято захищала Україну. У січні-лютому 2014-го, коли Майдан переживав свої найтрагічніші дні, 28-річна дівчина приймала рішення якнайшвидше виїхати з Росії.

Її знайомство з Україною відбулося 2009 року. Після переписки з львівськими музикантами в інтернеті Юлія вперше наважилася поїхати з дому так далеко. Батьки не відмовляли – їхня донька давно довела, що може бути самостійною. З 16 років вона вже заробляла собі на життя, співаючи в різних закладах у Набережних Челнах. Позаду було навчання у музичній школі й приватні уроки з джазового вокалу. Спів переважив усі інші захоплення дівчини і став справою її життя. 

Україна Юлії сподобалася одразу. Довго не думаючи, вона вирішила переїхати до Львова. Бабуся всіляко її відмовляла, просила здати назад квиток на поїзд, лякала бандерівцями. Але онука була налаштована рішуче. Наспівавшись вдосталь російських пісень на батьківщині, одразу змінила репертуар.

Завжди любила джаз – спершу співала лише іноземною мовою, але потроху у репертуарі почали з’являтися й українські пісні. Наша мова – вже рідна. Юлія каже: хто хоче знати – той може вивчити без проблем:

З кінця 2010 року Юлія Іванова живе у Луцьку. Як не дивно, але саме тут, а не у Львові, їй відкрилися нові можливості. Зараз дівчина – учасниця джаз-гурту «Fusion friends». Ця команда неодноразово брала участь у різних фестивалях. Вечорами Юля також співає у відомих закладах нашого міста. Не так давно вона побувала й на сцені «X-фактору»:

Зараз українські пісні дівчині подобаються більше, ніж російські. Але її кумири – Фреді Меркюрі та Крістіна Агілера.

Рік тому, коли захворіла Юлина мама, вона знову їздила в Росію. Якийсь час жила у Москві. Й одразу не повірила у те, що розповідали тамтешні ЗМІ про Україну і Майдан, - читала новини в інтернеті. «Я на стороні України і не розумію, чому Росія так чинить,» - каже Юля:

З Юлиних слів, у Росії є люди, які підтримують Україну і залюбки жили б тут, але їх лякає такий переїзд і перспектива все починати з нуля. Дівчина зізнається - зараз один із найважчих періодів у її житті, але вибір зроблено. Вона лишається в Україні.

Фото взято з персональної сторінки Юлії Іванової в соц.мережі «Вконтакте»

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь