В Луцьку формується жіночий підрозділ

Volyn Times

Нація :: ТЕМА ДНЯ

Як одягнути джгут на шию, зупинити кровотечу, перев’язати обпечену руку і правильно зробити штучну вентиляцію легенів – усього цього навчали лучанок, які зголосилися взяти участь у курсі занять для жінок, що його започатковано формуванням «Волинський щит».

Нинішня ситуація в країні спонукає людей згуртовуватися, здобувати нові знання, вдосконалювати набуті раніше навички і ділитися досвідом, який може знадобитися не лише в умовах війни, але й у повсякденні. Як правильно надати першу медичну допомогу, знає далеко не кожен. Адже шкільна теорія дуже часто була позбавлена практики. А в надзвичайних ситуаціях важливо не розгубитися і діяти професійно. Тільки так і можна врятувати життя.

Раніше у «Волинському щиті» займалися переважно чоловіки – вони вчаться правилам ведення бою в різних умовах і виживання в надскладних ситуаціях, здобувають бойові навички. Декотрим із них ці знання уже допомогли на Сході. «А тепер ми вирішили залучити до навчання ще й жінок. Адже багато хто з них дуже хоче допомагати, але не знає, як,» - розповів керівник «Волинського щита» Ігор Левчук.

Усіх бажаючих вчитимуть військово-польовій медицині, стрільбі і володінню зброєю, правилам безпеки в умовах війни, польовій кухні. Заняття відбуватимуться двічі-тричі на тиждень у позаробочий час. Найближче заплановане на четвер, 11 вересня, на 18.30. Деталі можна дізнатися за номером телефону: 066 6834518

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь