Треба вчитись захищати себе і рідних...

Ірина Кунинець

Нація :: ТЕМА ДНЯ

Під час війни зброя може врятувати життя - якщо вміти нею користуватися. Саме цій майстерності навчали жіночий підрозділ формування «Волинський щит». Під час одного з останніх занять лучанки дізналися, як збирати й розбирати автомат Калашникова і пістолет Макарова.

Багатьом довелося опановувати цю науку вперше. Враховуючи особливості й запити аудиторії, інструктор «Волинського щита» Олександр Шум розповів і показав, як правильно розбирати АК:

Оскільки заняття відбувалося на території Луцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, його директор Павло Боснюк охоче допоміг з інвентарем, а також долучився до інструктажу. Під час застосування зброї важливо завжди пам’ятати правила особистої безпеки, зауважив він:

Почути – одне, а спробувати розібрати АК і ПМ власноруч – це справжній досвід.

По завершенні занять одна з лучанок поділилася враженнями у ФБ: «Може, я стала надто сентиментальна, але скажу чесно: спочатку наверталися сльози. Знаю, що вороги і треба ВМІТИ захищати себе і рідних. Знаю, але вірите, фраза "цілитесь і стріляєте в людину" якось ну зовсім не по феншую. Одне діло навчитись або принаймні спробувати навчитись збирати і розбирати автомат. Це прикольно, це цікаво і пізнавально, інша справа ЗРОЗУМІТИ і ПРИЙНЯТИ для чого ти цьому вчишся - для того, щоб ВБИВАТИ!!!!!...

Дай Боже, щоб мені ніколи не довелося втілити теорію в практику (вперше про таке прошу), та все ж знати принцип дії зброї треба. І мені боляче це визнавати.

Дівчата, на наступному занятті будуть вчити стріляти, тому, хто хоче - приходьте в середу о 18:30 у військовий ліцей. Одягати камуфляж або спортивний костюм і зручне взуття.
Повірте вже нарешті, що в Україні - ВІЙНА!!! Люди, роздупліться!!! ЦЕ ВАС ТЕЖ СТОСУЄТЬСЯ!!!!!!»

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь