Заступник голови Ківерцівської райради обікрав сусідів

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Заступник голови Ківерцівської районної ради Ігор Космина обікрав сусідів – справу, схоже, намагаються «зам’яти». Зі слів очевидців, зірвавши замок, депутат повиносив усі речі з хліва, що належить Людмилі Михайленко - вона проживає у тій же багатоповерхівці, що й посадовець. Повертаючись з роботи, жінка дізналася від людей, що на її хліві тепер висить чужий замок. Побачене обурило пані Людмилу – адже так поводяться злодії, а не сусіди, яку б високу посаду вони не займали:

Чужі речі з хліва, що йому ніколи не належав, пан Космина виносив не сам, а з допомогою двох неповнолітніх сусідських хлопчаків. Він досі не вважає, що вчинив щось аморальне – каже, що у такий спосіб намагався допомогти:

Хоч би якими благородними були наміри заступника Ківерцівської районної ради, але його вчинок – це порушення одразу кількох законів: ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування», Ст. 233 КПКУ, згідно з якою «ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді…». Статтею 185 ККУ за таємне викрадення чужого майна (крадіжку) передбачається «штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.» 304 стаття ККУ за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність передбачає позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Дізнавшись про те, що сусід посягнув на її майно, Людмила Михайленко ще 10 жовтня викликала міліцію, написала відповідну заяву і дала пояснення. Але її досі не викликали у справі і жодної відповіді працівники Ківерцівського РВ УМВС у Волинській області з цього приводу не дали. Поспілкуватися із правоохоронцями нам теж не вдалося – протягом кількох днів ми так і не змогли взяти коментар телефоном. У Ківерцях подейкують, що вже готова відмова у відкритті кримінального провадження. Нагадаємо працівникам Ківерцівського РВ УМВС, що, згідно з п.1. ст 214 КПКУ, «слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування…».

Як повідомила нам Людмила Михайленко, за отриманою неофіційною інформацією, рішення не було прийнято навіть на шостий день після поданого нею повідомлення про злочин. Очевидно, повернення закону і справедливості в простір Ківерець, як і кадрове очищення органів влади і міліції, вкрай назріли.

 


  1. Ceгій 20 жовтня 2014 19:12
    http://p-p.com.ua/articles/44187/ Не в Ківерцівському районі, беріть ширше, в області....В мене знов дві справи незаконно закрили, сук на стовпах порозтинати мало, не в шибки, в голови каміння потрібно було кидати, може б до кого і дійшло б для чого вони чиновники, і хто ми...А так набираємось терпіння , сил і вперід...Я зупинятись не буду, я навіть не отримав поранень за попередні місяці, так що маю надію ще відзвітувати хлопцям на небі за свої земні діяння!!!!!
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь