Німецькі педагоги навчатимуть лучан

Volyn Times

Афіша :: Акції

У Луцьку вперше навчатимуть вальдорфській педагогіці. Як виховувати і розвивати дитину у взаємодії з природою і світом, допомагаючи становленню маленької особистості, - про це йтиметься на першому вальдорф семінарі «Педагогіка сучасності», що відбудеться 4-9 серпня. Своїми знаннями з евритмії, живопису й архітектури поділяться фахівці з німецького міста Нойвід - евритміст школи Рудольфа Штайнера Олена Кілльге та архітектор Маттіас Кілльге.

У вальдорфських школах не ставлять звичних оцінок, діти самі укладають свої підручники, а всі предмети викладають епохами. Зараз в Україні є 4 таких школи. В Луцьку ідею вальдорфської освіти популяризує й намагається втілити на практиці Юлія Марушко – журналіст і вальдорфський вчитель.

 

Оскільки кількість місць на семінарі обмежена, організатори просять усіх бажаючих попередньо зареєструватися:

або телефонуйте: 066 7370239, 097 2688624,

і пишіть на сторінку ініціативної групи «Вальдорф-Луцьк» у мережі Фейсбук:

e-mail: valdorf.lutsk@gmail.com

Детальніше про вальдорфську педагогіку читайте на сайті 

Інформаційна довідка:

Лектори:

Олена Кілльге - народилася у 1970 році у Києві. Навчалася в Одеському інституті зв'язку, закінчила художню колегію і працювала дизайнером інтер'єру. У 1997 році, закінчивши вальдорфський семінар в Києві, стала одним із засновників столичної вальдорфської школи „Софія“, що відкрилася у 1999 році. Одночасно працювала вихователем у вальдорфському дитячому садку. Брала активну участь у створенні першого антропософського суспільства у Києві. У 2000-2004рр. – навчалася евритмії у вищій школі Аланус, м. Бонн (Німеччина). З 2008 року працює вчителем евритмії у школі Рудольфа Штайнера, м.Нойвід. З 2010 Кілльге - організатор шкільного німецько-українського обміну.

Маттіас Кілльге – народився 1974-го року у Німеччині. Після закінчення художнього університету в Бонні працював архітектором у Великобританії. Наразі працює архітектором у місті Кобленц, Німеччина. Активний учасник антропософської роботи.

Ідейник семінару:

Юлія Марушко – народилася у 1982 році у Луцьку. Журналіст, вальдорфський вчитель, художник. Працювала радіоведучою у Луцьку, Києві та Берліні. З 2010 року навчалася на Київському вальдорфському педагогічному семінарі та працювала вчителем німецької мови у київських вальдорфських школах “Михаїл” і “Софія”. З 2012 року живе в Німеччині, де закінчила річний семінар для вчителів старшої школи в Касселі. З 2013-2014 пройшла річну практику у другій вальдорфській школі в світі – школі Рудольфа Штайнера Вандсбек у Гамбурзі. Працювала у вальдорфському садочку, є мистецьким куратором шкільних обмінів старшокласників.

У 2013 році заснувала в Гамбурзі ArtMaidan - вільну ініціативу українських митців, що у 2014 році стала громадською організацією. Головна мета ArtMaidan  – мистецьке представлення європейської України 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь