У Луцьку вандали познущалися з могил

Volyn Times

Історія :: ТЕМА ДНЯ

Свавілля, до якого вдаються служителі Луцького Свято-Троїцького собору, пам’ятки національного значення, давно перейшло всі межі закону, моралі й елементарного людського ставлення до пам’яті мертвих, а також поваги до їхніх могил.

У мережі Facebook з’явилася нова інформація про факт наруги, що його вчинили представники Волинської єпархії УПЦ КП. Як відомо, нею керує скандально відомий Тимофій Зінкевич, який прославився цинічним нехтуванням законів України і постійними провокаціями, що підривають авторитет Київського патріархату і православ’я в очах віруючих громадян.

Сьогоднішню ситуацію на своїй сторінці у ФБ описав депутат обласної ради Володимир Кучер. Він став випадковим свідком вандалізму і не зміг байдуже споглядати за тим, що відбувалось. Ось його цитата:

«Попівський вандалізм. Сьогодні по обіді йшов центром Луцька та звернув увагу на людей, котрі з інструментом в руках колупаються на кладовищі біля собору. Коли я поцікавився в молодих людей їхньою діяльністю, то почув якісь насмішки. Через декілька хвилин підійшли інші люди, можливо служителі культу, які сказали, що все законно і вони переносять захоронення 1992 року. На моє прохання показати відповідні документи люди згорнули інструмент і порозходилися. Звернувся із заявою про наругу над могилами у поліцію. Сподіваюсь на відповідне реагування компетентних органів, адже коли вандали на сільських кладовищах крадуть огорожу, їх карають позбавленням волі на п'ять років, те саме має бути і з попами, які чинять наругу над могилами.»

Фото В. КУчера

Фото В. КУчера

Фото В. КУчера

Фото В. КУчера

Зауважимо, що попередні звернення депутатів і громадських організацій до поліції м. Луцька і Волинської області, якою керує пан Шпига, були відверто проігноровані. Правоохоронці, як чорта, бояться місцевих попів, і тому готові забути про закон, честь мундиру й елементарні людські правила. Мабуть, бояться, що їх проклянуть…

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь