Луцька «влада» принижує жінок

Volyn Times

Культура :: ПОЗИЦІЯ

Коли міські чиновники вітатимуть жінок зі святом 8 Березня, не вірте жодному їхньому слову. Це фарс. У цьому переконалася науковець, кандидат історичних наук, член українського товариства охорони пам’яток історії та культури Оксана Сущук. Вона звернулася до керівників Волинської області і м. Луцька з вимогою притягнути до відповідальності хамовитих чиновників. Відповідь, яку отримала, образила її ще раз.

У січні цього року представники Громадської ради при Волинській ОДА та постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови організували круглий стіл «Питання дослідження, ексгумації та перепоховання нововиявленої могили розстріляних поблизу Луцької в’язниці». На захід запросили і науковця Оксану Сущук. Те, що відбулося, вразило багатьох лучан, науковців і журналістів.

Начальник відділу охорони культурної спадщини Петро Троневич і помічник депутата ВР І.Гузя Сергій Годлевський принижували і цинічно ображали жінку, яка мала сміливість коректно зауважити грубі порушення закону і наукових принципів при здійсненні самочинних робіт в охоронній зоні державного заповідника.

Це «свято хамства»  відбувалося в присутності заступника луцького міського голови і колишнього директора школи Андрія Киці, який, незважаючи на чіткі вимоги закону, жодним чином не перешкодив приниженню жінки. Особливо відзначився П.Троневич, для якого, як розповіли його колишні колеги, навіть підняти руку на жінку не є проблемою. Посадовець з хворобливою патологічністю всіляко обзивав пані Оксану, принижував її, виривав з рук нотатки і мобільний телефон. Це все ви можите почути з аудіозапису.

Жінку образили публічно. Це зауважили і журналісти, які були на заході. Хамська цитата Троневича: «Прийшла пацанка і буде нас тут вчити», адресована діючому науковцю і кандидату історичних наук,  ввійшла навіть до публікацій ЗМІ.

Фрагмент з "Волинь-пост" від 05.01.2017

Фраза «Заткнись, дура!» з його уст стала кульмінацією цього бридкого «вертепу» у стінах Луцької міської ради. Це і змусило пані Оксану  оприлюднити свою позицію й обурення в ЗМІ та мережі Facebook.

Фрагмент з допису О.Сущук в ФБ від 05.01.2017

ЇЇ дописи викликали бурхливе обговорення, громадський резонанс і підтримку. В тому числі і від наших земляків, які сьогодні воюють в АТО

Щоб припинити вірус хамства, Оксана Сущук звернулася з офіційними листами до Луцького міського і голови ВОДА.

Фрагмент з звернення О.Сущук від 20.01.2017

Відповідь, яку вона отримала від заступника міського голови Т.Яковлєва, образила пані Оксану ще раз і обурила її ще більше.  Ось як відреагував цей чинуша на звернення жінки про захист честі і репутації, що було підкріплене довгим переліком порушень закону і етичних правил, які повинні дотримуватись посадовці і депутати. У своїй відповіді від 13.02.2017 р. заступник міського голови Т.Яковлєв зауважив, що: «Зроблено усне зауваження щодо дотримання Загальних правил поведінки державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування. Троневич П.О. визнав свою провину та приніс вибачення особисто в телефонній розмові та соціальних мережах.» «…Факти що б вказували на вчинення будь-яких правопорушень заступником міського голови Кицею Андрієм Іларіоновичем відсутні». І ВСЕ (!)

Як прокоментувала пані Оксана, дзвінок від П.Троневича дійсно був, але вона його просто вислухала і не пробачала, оскільки наполягала, щоб вибачення було офіційним і публічним, а не кулуарним, як і саме приниження, що відбулося в присутності багатьох людей і було висвітлене в ЗМІ. Але пан Т.Яковлєв виявився не ладним домогтися елементарної сатисфакції від свого підлеглого, позицію якого, очевидно, підтримує і дуже захищає. Навіть ціною втрати обличчя, дискредитації іміджу всієї луцької влади.

Більше того, після спроб відстояти честь і гідність помічник нардепа І.Гузя Сергій Годлевський почав через посередників погрожувати Оксані Сущук розправою і звільненням з роботи. Посадовець, який запам’ятався вкрай низьким рівнем компетентності на займаних посадах, про що свідчать його скандальні звільнення із попередніх місць роботи, просити вибачення теж не має наміру. Він просто вирішив чинити тиск на тендітну жінку-науковця. Та ще й не сам. А через керівництво організації, де працює пані Оксана. А воно залежить від бюджетного фінансування, на яке може впливати шеф пана Годлевського депутат І.Гузь. До слова, керівник пані Сущук М.Кучерепа також брав участь у засіданні «круглого» столу і, до його сорому, навіть не намагався захистити свою підлеглу від хамства посадових примітивів.

Наразі пані Оксана зробила відповідне звернення, яке ми і публікуємо у День захисту прав жінок, що його вкрай не люблять деякі з вище згадуваних осіб.

Сильна і розумна жінка, яка відстоює свої права, завжди була подразником для примітивів і хамів у штанах, які ніяк не роблять з них чоловіків.

Сподіваємося, що справжні чоловіки все-таки є і вони поставлять хамів на місце, чим і привітають наших жінок зі святом весни, а пані Оксану з її Днем народження.

Адже лише невігласи і нездари ображають жінок. 

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь