Про що шкодують люди перед смертю.

Volyn Times

Людина :: ФІЛОСОФІЯ

Люди змінюються та розвиваються, коли наближаються до розуміння факту, що вони смертні. Ніколи не можна недооцінювати чиїсь можливості для розвитку чи змін. Зміни бувають феноменальні. Кожна людина відчуває різні емоції: страх, каяття, гнів, заперечення і, на кінець, прийняття. Кожний знаходить свій мир, перед тим, як відійти.

Нижче наведено п’ять найбільш поширених відповідей на питання, про що вони шкодують, що б хотіли змінити, якби мали таку можливість.

1. Я хотів би мати сміливість бути вірним собі, жити так, як я вважав, а не так, як очікували від мене.

Це найбільш поширений жаль зі всіх. Коли люди усвідомлюють, що їхнє життя вже майже скінчилося, і озираються назад, на все своє життя, то бачать, скільки їхніх мрій залишились нездійснені. Більшість людей не реалізували й половини того, про що мріяли, і вмирають, знаючи, що причиною цьому є вибір, який вони зробили — чи не зробили.

Дуже важливо реалізовувати ваші мрії протягом усього життя. Тоді, коли ви втрачаєте здоров’я, їх реалізація часто стає неможливою. Здоров’я дає свободу. Проте цю істину, поки не втратить здоров’я, розуміє лиш незначна кількість людей.

2. Шкода, що я так багато працював.

Це стосується людей, які присвятили своє життя зароблянню грошей. Вони пропустили дитинство та юність своїх дітей, спілкування зі своєю сім’єю, зі своїми близькими. Люди шкодували, що провели стільки часу на роботі, в намаганні заробити якомога більше на життя.

Якщо змінити погляди на те, яким повинно бути ваше життя, спростити спосіб життя, робити усвідомлений вибір, зменшити ваші забаганки, тоді вам, можливо, не знадобиться такий рівень статків, який ви волієте мати. Створюючи у вашому житті більше простору, ви стаєте щасливішими, стаєте більш відкритими до нових можливостей, які краще підходять до вашого нового способу життя.

3. Я хотів би мати силу висловлювати свої почуття, те, про що я думаю.

Багато людей не кажуть те, про що вони думають чи відчувають, щоб зберегти прийнятні стосунки з іншими людьми. Як результат, люди ведуть посереднє життя, не стають тими, ким могли б бути. Значна кількість людей отримує хвороби через те, що тримає в собі емоції, які б мали випустити назовні.

Ми не можемо контролювати реакцію інших людей. Проте, хоча люди можуть усіляко реагувати, коли ви почнете вислювлюватися щиро, це, зрештою, зробить стосунки між вами здоровшими, чи ви позбудетеся нездорових стосунків, які не потрібні для вас. Ви повинні виграти від цього.

4. Я хотів би підтримувати зв’язок з друзями.

Значна кількість людей до останніх тижнів життя не усвідомлювала важливість старих друзів. І часто вони вже не мали можливості їх віднайти. Люди настільки занурювалися у рутину власного життя, що протягом років дозволяли близьким стосункам марніти. Багато з них дуже шкодували, що не вкладали у ті стосунки стільки часу та сил, як було потрібно. Кожний сумує за своїми друзями, коли вмирає, кожному їх не вистачає.

Звісно, що людина, життя якої зайняте купою справ, може не вділяти багато свого часу дружбі. Проте з наближенням до смерті важливість того, що відбувалося і відбувається в їхньому житті змінюється. Так, люди хочуть якомога швидше впорядкувати фінансові справи. Проте їхній життєвий чи фінансовий статус не є вже важливим для них. Вони хочуть зробити це, щоб віддати щось тим, кого вони люблять. Проте значна їх кількість настільки хворі та знесилені, що не можуть цього робити. В останні тижні життя все зведене до любові та стосунків, це все, що є в останні тижні життя: любов та стосунки.

5. Я хотів би бути щасливішим.

Це дуже поширений жаль. Багато людей не розуміє до останку, що щастя — це вибір. Вони сковували себе звичками та поведінкою. І цей «комфорт» брав гору над їхніми емоціями та життям. Вони боялися змін і примушували себе бути іншими в своїх очах та очах інших, спотворювали себе і своє сприйняття. Проте перед смертю вони знову хотіли сміятися та робити дурниці.

Коли ви вмираєте, тоді вже не важливо, що про тебе думають інші. Чудово мати вміння радіти, усміхатися, відпускати задовго до того, коли людина перестає існувати.

Життя — це ваш вибір — це ваше життя. Вибирайте свідомо, мудро, чесно. Вибирайте бути щасливими.

За матеріалами: Bronnie Ware blog Переклав Андрій Красоткін

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь