Луцький парк перетворюють на цвинтар

Volyn Times

Історія :: ТЕМА ДНЯ

Центральний парк ім. Лесі Українки засипають цвинтарною землею. Це стало можливим внаслідок кулуарних домовленостей між директором КП "Парки і сквери" Анатолієм Трикушем і скандально відомим волинським церковником Тимофієм Зінкевичем (Михаїлом). Офіційних дозволів і погоджень на проведення таких робіт немає.

Наше видання неодноразово  піднімало тему вандалізму волинських попів і знищення ними історичних цвинтарів. В 2008 році на територію парку ім. Лесі Українки було вивезено більше сотні останків лучан зі знищеного в центрі Луцька за вказівкою Тимофія Зінкевича (митрополита Луцького і Волинського Михаїла) цвинтаря монастиря бернардинів.

Сьогодні ситуація повторюється. 26 квітня в парку було затримано КАМАЗ, який належить Волинській єпархії УПЦ КП. Ним вивозили землю в охоронну зону орнітологічного заказника «Пташиний гай», що в центральному парку Луцька. За кермом авто був священик.

Як він пояснив представникам поліції, земля вивезена з території кафедрального собору міста, де церковники здійснювали земляні роботи. Нагадаємо, що ця територія є охоронною зоною пам’яток національного значення. Жодних дозволів водій не надав.

У відвалах раніше розвантаженої на цьому місці землі виявлено людські останки. Цей факт підтвердили медики. Також знайдено залишки історичної кераміки. 

Під час обстеження місця події зафіксовано і факт незаконної порізки дерев заказника «Пташиний гай». Дозволів на здійснення таких робіт ніхто не надавав.

Факти масової безпідставної порізки дерев у парку було зафіксовано і на початку алеї, що веде до міського зоопарку. Відповідних дозвільних документів робітниками представлено не було.

Зрізану деревину перевозять, ймовірно, до славнозвісного кафе «Бригантина» і чисельних генделиків, що є в парку культури.

За фактом порушення правил благоустрою представники муніципальної поліції склали протокол. Слідчо-оперативна група зафіксувала факт можливого злочину щодо об’єкту культурної спадщини.

Заборону розвантажуватися в парку представники УПЦ КП нахабно проігнорували. Наступного дня землю із затриманого КАМАЗУ розвантажили на місці його зупинки.

Ситуація з дотриманням законності у сферах екології й охорони культурної спадщини в Луцьку залишається критичною.


  1. Ярослав 1 травня 2017 18:22
    Не так ПаркЭтим активистам нужен, как Московским попам угодить)) рубчики отрабатывать то надо.

  2. Ярослав 1 травня 2017 18:25
    Генадий Хамутенко там местный активист)) так его в Харьковском медицинском ещё завербовали московские попы, это давно все знают..Местная полиция лучше бы наркоманов гоняла бы с парка, и порядки бы там навела..Они наверное думают что Аваков свои деньги им платит??((((((((
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь