Луцька синагога. Корупцію моніторить ОБСЄ.

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

В Луцьку відбулась спільна зустріч правозахисних організацій та ортодоксальної іудейської релігійної громади м. Луцька з керівниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (Special Monitoring Mission OSCE to Ukraine).

Зважаючи на повну відсутність реагування посадовців на кричущі порушення прав людини, тотальне знищення історичної культурної спадщини національних меншин на території Волинської області й м. Луцька зокрема, та великий рівень корупції навколо цих питань, активна громада Луцька змушена виносити ці проблеми на міжнародний рівень. 16 січня 2018 року відбулась робоча зустріч офіційних осіб Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з представниками ортодоксальної релігійної общини м. Луцька та структур що займаються правозахистом та боротьбою з корупцією.

В процесі ознайомлення з ситуацією, гості з цієї поважної структури були вражені становищем що склалась в місті та області. Особливу зацікавленість викликали питання пов'язані з корупційними схемами місцевих чиновників ВОДА та ГУ Національної поліції у Волинській області, навколо пам'ятки національного значення - Хоральної синагоги в м.Луцьку. Занепокоєння викликали й масові порушенням прав іудейської ортодоксальної релігійної громади міста, що фактично стала заручником корупційних схем та фінансових інтересів певних посадових осіб та бізнесменів.

Представниками ОБСЄ були зафіксована інформація про факти масового паплюження україно-єврейської спадщини, наруги над похованнями, знищення пам'яток спільної історичної культури. За інформацією, що підтверджена документально, всі ці злочини, зловживання владою та правопорушення фактично прикриваються посадовцями ГУ Національної поліції, прокуратури Волинської області, Луцької міської ради та Волинської ОДА.

Зустріч відбулась в дружній та конструктивній атмосфері. Вся інформація зібрана під час цього моніторингу буде передана в міжнародні інстанції для відповідного аналізу та реагування. Як запевнили представники місії ОБСЄ, вони беруть ці питання під свій контроль, а тому через кілька місяців відбудеться  повторна контрольна зустріч.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь