«Київський піп» знову будує на цвинтарі.

Volyn Times

Історія :: ТЕМА ДНЯ

Безкарно продовжуються самочинні роботи на території луцьких пам’яток національного значення: «Монастир бернардинів» (вул. Л.Українки, 60), «Келії» 1752-1755 рр. (пр-т. Волі, 2) та пам’ятці – «Кладовище біля Свято-Троїцького Собору друга пол. XIX ст. поч. XX ст.». Здійснюють їх представники Волинської єпархії УПЦ КП під прикриттям посадовців Волинської ОДА та луцької міської ради.

Багаторічне знищення та паплюження національних пам’яток українців Волині відбувається за вказівкою уродженця села Лосятин Тернопольської області Тимофія Зінкевича (Митрополи́та УПЦ КП Михаї́ла).

Завдяки діям активних і небайдужих лучан, що взяли під опіку пам’ятки відомого архітектора П. Гижицького та історичний цвинтар, на якому поховані видатні міщани минулого, через суди вдалось відкрити низку кримінальних проваджень щодо варварства та зловживаннях цього скандального волинського попа-герострата. Проте більше року, завдяки вказівкам керівництва прокуратури Волинської області справи умисно не розслідують, прекрасно розуміючи плачевну тюремну перспективу для їх фігурантів. А доказова база там є беззаперечною.

На цьому тижні за вказівкою Т. Зінкевича (Михаїла), було самочинно відновлено роботи на цвинтарі-пам’ятці біля луцького собору, які були зупинені ще в 2016р. 

Фото: Віктор Мархалевський

Керував ними він безпосередньо. Це бачили свідки. В самому центрі міста, перед очима відповідальних чиновників, знову безкарно йде будівництво самобуду незрозумілої колонади. Нагадаємо вам, що за задумом попів, там мала бути: «альтанка для молодят. Щоб вони могли фотографуватись у ній." І байдуже, що це є безпосередня територія цвинтаря та могил, а при самочинних роботах було викинуто кілька з них. Про це ми писали ТУТ.

Роботи 12.04.2016 р.

Ще 9 червня 2016р., за поданням Комітету правозахисту та боротьби з корупцією, ДАБІ у Волинській області провело комісійне засідання на території пам’ятки. В ньому взяли участь представники Волинської ОДА, управління культури ВОДА та ЛМР, профільних відділів архітектури ОДА і ЛМР та підрядника від скандального «Житлобуд-2». Було офіційно визнано грубі порушення законів України при будівництві на цвинтарі та зафіксовано сам самобуд. Проте… Реагування досі відсутнє повністю!

Комісія 09.06.2016р

Фото і відео: 9 червня 2016 р.

За отриманою нами інформацією, колишній начальник Волинського ДАБІ, що є прихожанином цього ж патріархату, побоявся виписати мільйонний штраф своєму митрополиту. Страх перед церковним феодалом виявився вищим за державний обов’язок. Удавана побожність та загравання з церковниками таки не допомогли цьому тепер вже екс-чиновнику перед судом мирським. Наразі його судять за отримання хабарів.

Такий вид «духовних збочень" у волинського попа зустрічається не вперше. Про викинуті ним на смітник сотні могил монахів та видатних лучан ми колись писали ТУТ. Досі втілюється й проект організації хостелу в просякнутих кров’ю камерах сумнозвісної луцької тюрми, де обслуга мала бути в формі НКВС. Коментарі, як кажуть…

Саме маніпуляція релігією, патріотизмом та "камуфляж" золотих попівських ряс, багато років заважають притягнути до карної кримінальної відповідальності багатьох моральних збоченців, злодіїв та варварів. А антиконституційне передвиборче загравання державної влади з церквою тільки сприяє цьому беззаконню.

Наразі подано звернення в ДАБІ у Волинській області по факту службової недбалості її працівників та готується долучення матеріалів до досудового розслідування, що відкрито ще рік тому.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь