Україну та Італію поєднали скрипки.

Volyn Times

Культура :: ТЕМА ДНЯ

15 грудня в Палаці культури міста Луцька відбувся концерт всесвітньовідомих скрипалів з Італії.

Ця справді знакова подія для справжніх поціновувачів класичної музики стала яскравою сторінкою в життєписі музичного життя міста.  Концерт за участі знаних митців з Італії Катальдо Де Пальма та Олександра Семчука в супроводі Академічного камерного оркестру “Кантабіле” можна сміливо назвати музичною подією року для Луцька. Щоб не відволікати наших читачів словами, пропонуємо вам самим поринути в атмосферу того вечора та скласти власне враження про виступи знаних музикантів. Насолоджуйтесь.

Астор Пьяццолла. Цикл з чотирьох концертів для скрипки з оркестром "Пори року". Концерт перший - "Весна" ( "Primavera"). Виконує Катальдо де Пальма (скрипка, Італія) та камерний оркестр "Кантабіле".

Макс Ріхтер. Цикл з чотирьох концертів для скрипки з оркестром "Пори року". Концерт другий - "Літо" ("Estate"). Виконує Катальдо де Пальма (скрипка, Італія) та камерний оркестр "Кантабіле".

Філіп Гласс. Цикл з чотирьох концертів для скрипки з оркестром "Пори року". Концерт третій - "Осінь" ("Autunno").

Євгеній Станкович. "Одного разу в гостях у великого Вівальді..." із камерної симфонії № 7 для скрипки з оркестром. Соліст Олександр Семчук (скрипка, Україна - Італія).

Антоніо Вівальді. Цикл з чотирьох концертів для скрипки з оркестром "Пори року". Концерт четвертий - "Зима" ("Inverno").

Кантабіле. Антоніо Вівальді. Концерт для струнного оркестру d-moll (ре мінор).

Бурхливими оплесками вітав зал появу солістів в українських вишитих сорочках в другому акті концерту.

Виконання на біс каденції та коди другої частини концертної симфонії Es-dur (мі-бемоль мажор) для скрипки та альта з оркестром, KV 364, Вольфганга Амадея Моцарта, що поважні гості присвятили пам'яті загиблих на війні в Україні, не залишило жодного байдужого в залі. В багатьох з присутніх в очах бриніли щирі сльози. Зал слухав стоячи.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь