«Муніципалам» закони не писані

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

Є в місті структури, які живуть за своїми правилами та законами. Яскравим прикладом такої «саморганізації» є Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради.

Ми вже неодноразово піднімали питання про діяльність цієї структури з сумнівною юридичною легітимністю та її скандальновідомої керівниці Юлії Сиротинської. Була і безліч скарг від громадян. Події сьогоднішнього дня вкотре заставили звернути нашу увагу на цю структуру. 

На Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради покладено обов’язки по контролю за дотриманням правил тютюнопаління, що чітко зазначені в рішеннях луцької міської ради від 08.09.2006 №5/136 «Про впорядкування вживання тютюнових виробів на території м. Луцьк» та від 29.06.2010 №62/2 «Про внесення змін та доповнень до рішення Луцької міської ради від 08.09.2006 №5/136 «Про впорядкування вживання тютюнових виробів на території м. Луцьк». І саме інспектори його відділу гарно рапортують про проведення рейдів по дотриманню правил паління на території міста Луцька. Проте… На працівників Департаменту, як виявилось, ці правила та правила дорожнього руху абсолютно не поширюються. Чергові факти адміністративних порушень посадовцями «Муніципальної Варти» зафіксовано 26 грудня біля приміщення їх офісу на вул. Богдана Хмельницького. Саме тут, привізши два мішечки землі для вазонів, на службовому Renault DUSTER купленому за більш чим півмільйона гривень, вирішили деякі «муніципали» перекурити. На фото: інспектор відділу демонтажів Департаменту Муніципальної Варти Олександр Вавренчук, що був нагороджений навіть відзнакою Президента. 

Після зауважень мешканки цього кварталу пані Тетяни Дацишиної, він з своїм колегою, прямо по тротуару та пішохідному переходу, втекли кудись на службовому авто. Грубо порушивши правила дорожнього руху. Знову.

Зважаючи на критичне правове невігластво окремих працівників цієї муніципальної структури, принагідно пропонуємо її керівництву правовий лікнеп. З посиланням на рішення Луцької міської ради, які вони теж повинні виконувати та навіть контролювати.

А відеофіксацію порушень передаємо для реагування керівництву міста та ГУ НП у Волинській області. Най "господарі муніципалів» та правоохоронці продовжать нашу добру справу в юридичній площині. Contra spem spero…

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь