Свавілля в заповіднику триває.

Volyn Times

Історія :: ТЕМА ДНЯ

На території Державного історико-культурного заповідника в м. Луцьку знову проводять самочинні роботи.

Триває знищення луцького заповідника. Цього разу самочинні роботи, на цінному археологічному шарі колишньої іудейської синагоги Асарі, проводяться на вул. Данила Галицького, 23 кв. 1.

Це територія самобуду. Тут проживає циганська родина. Зведений будинок був під прикриттям адміністрації заповідника, яка свідомо не вживала жодних заходів при його спорудженні. Зараз цю ситуацію використовує місцева поліція, яка тривалий час прикриває беззаконня на самовільно захопленій території мийки «ХайВей», яка самочинно влаштована в охоронній зоні луцької синагоги – пам’ятки національного значення. По цим фактам триває досудове розслідування. Але прокуратура м. Луцька, мабуть за сприяння впливових та грошовитих власників закладу, не спішить виконувати свої обов’язки по забезпеченню належного нагляду за слідством, та фактично сприяє їх пролонгації. Тому, по цій справі, долучено ДБР.

Наразі повідомлення про злочин, що стосується нищення археологічної території та незаконних робіт в охоронній зоні, а також зловживань посадових осіб в інтересах третьої сторони, передано для реагування. Заявники чекають слідчо-оперативну групу. Війна за збереження заповідника від його «охоронців» триває.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь