«Брянська зрада» виявилась замовною «булькою».

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

"Операція "Брянська зрада"", яка була інспірована окремими представниками політичних, бізнесових та державних структур Волині та підконтрольними їм ЗМІ, як і передбачалось, виявилась звичайною замовною «булькою».

Волиняни ще пам’ятають добре зрежисовану минулорічну істерію в ЗМІ, підконтрольних місцевому «регіоналу» олігарху. Стосувалась вона поїздки делегації від України, в якій було четверо лучан (двоє з них були колишніми працівниками СБУ в чині полковника та генерал-майора), на міжнародний форум в м. Брянську, який був присвячений питанням Другої світової війни.

Нагадав тоді про себе й забутий на своєму луцькому окрузі «героїчний» нардеп І. Лапін, якого виборці лише інколи бачать на екранах телевізорів та шпальтах його «саморекламного» видання. Пафос депутатського звернення з трибуни Верховної Ради так розчулив, колишнього вже, голову СБУ що той, як кажуть, особисто дав вказівку… Ні, не розібратись в питанні, а відразу відкрити досудове розслідування та внести матеріали в ЄРДР. Та ще й по статті «Державна зрада». Що й покірно виконали його волинські підлеглі. І це при тому, що про поїздку було офіційно інформовано відповідні органи, делегація відстоювала там українську точку зору на історичні події, про що нею було заявлено офіційно, та не робила жодних антиукраїнських заяв. Але географічна прив’язка проведення заходу виявилась вище здорового глузду та конституційних прав громадян. «Зрада» так «зрада»! Юристи та фахівці з спецслужб відверто тоді сміялись з судових перспектив справи та рівня її авторів. Але… Тупий пафос, інтереси та бажання особистої помсти взяли своє.

«Брянську справу» розглядали майже рік. За гроші платників податків робились наукові експертизи, опитувались свідки, слухались розмови, перевірялись валізи, вивчались матеріали… А луцьких учасників того форуму, які проходили по ній свідками, весь цей час просто цькували. В пресі, соціальних мережах, вживу. Їх викликали на «килими», проводили «профілактичні бесіди», звільняли з посад, принижували морально та нападали фізично, обзивали «агентами» та «зрадниками»… Все як в «доброму 37-мому».

І в результаті - «вирок». Ось витяг з листа, наданого за підписом начальника слідчого відділу Управління СБУ полковником юстиції О. Хитриком. Згідно нього, 28.03.2019 року "постановою слідчого кримінальне провадження №22018030000000076, яке внесене в ЄРДР 18.05.2018 за ознаками злочину передбаченого ч.1. ст.111 КК України, на підставі п.2.ч.1. ст. 284 КПК України" було закрите: «За відсутністю складу злочину».

Ось так. Просто. І ніби й нічого не було. Проте, постраждалі від цієї «зрадницької» справи так не вважають. А тому рішуче налаштовані очистити свої імена та повернути весь вилитий на них бруд за місцем його первинного перебування. Для цього, в найближчий час, будуть подані судові позови, до авторів поширення брехні та публічних провокацій, про захист честі, гідності та ділової репутації. А також відкриті кримінальні провадження щодо порушення рівноправності громадян та зловживань владою. Готуються й певні інформаційні сюрпризи, які проллють світло на справжні причини таких «спецоперацій» та їх безпосередніх учасників. Надіємось що вони сподобаються вже новому керівництву українських спецслужб та правоохоронних органів. А ми з задоволенням їх проінформуємо, розмістивши матеріали на своїх шпальтах.  

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь