МАФи на Огієнка пахнять УКРОПом

Volyn Times

Антимафія :: ТЕМА ДНЯ

На вулиці Огієнка в Луцьку скоро з’явиться «базарчик» чергового блатного. Ми спробували розібратись звідки ростуть ноги цього подарунку від міської укропівської кабінетної монополії.

Виконком ЛМР дозволив підприємцю Олександру Стадніцькому встановити п'ять торгових павільйонів на вулиці Івана Огієнка (навпроти будинку 2-а). Такий щедрий дозвіл надали терміном на 5 років.

Особливо цікаво це рішення виглядає на фоні заяв керівника фракції УКРОПу Ігоря Поліщука про скорочення кількості МАФів в місті «щонайменше на 30%». Ця риторика особливо запам’яталась лучанам на тлі вакханалії на Центральному ринку, де «слуги» І.Палиці бульдозерами зносять торгові ларьки підприємців, вперто просуваючи інтереси свого патрона на цю територію.

Не забули лучани і скандали навколо самовільно встановлених по місту ларьків «Король Дамаск», які належали дружині депутата Волинської обласної ради, члена фракції «УКРОП» Михайла Імберовського Оксані Імберовській.

Згадують вони й цілу купу відверто лобістських рішень по встановленню МАФів скандального депутата луцької міської ради Євгена Ткачука, оформлених на його сина. Цей депутат, який був вигнаний з партії та не представляє в раді нікого, є теж частиною команди УКРОПу в Луцькій міськраді та приятелем радника міського голови Ігоря Поліщука, який вперто грається в мера.

Торговельні павільйони на вулиці Огієнка поряд з будівлею історичного факультету СНУ імені Лесі Українки виявились теж частиною лобістських схем УКРОПу, створених для забезпечення бізнес-інтересів своїх. Це підтверджує Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України (ЄДРПОУ). Згідно якого Стадніцький Олександр Володимирович, що отримав дозвіл на встановлення МАФів біля історичного факультету,  виявився засновником  ТзОВ «Під прицілом». Саме того, яке лучани запам’ятали по однойменному інтернет-виданню «Під прицілом», що належало до групи медіа-ресурсів спонсора та власника місцевого УКРОПу Ігоря Палиці.


Саме це видання прославилось найбільш агресивними методами поливання медіа-помиями опонентів УКРОПу. Його особливості навіть відмітив колишній голова ВОДА  Володимир Гунчик, назвавши його «помийною ямою».

Згідно інформації, розміщеної на офіційному сайті футбольного клубу «Волинь», Олександр Стадницький є також директором ДЮСШ «Волинь», що входить до цього клубу.

Нагадаємо, що Почесним президентом футбольного клубу «Волинь» є той же Ігор Палиця

А реальним власником, за твердженням журналістів, є «власник» УКРОПу Ігор Коломойський.

Тож тепер колишній футболіст ФК “Волинь” Олександр Стадніцький, що вірою, правдою і неправдою воював на медійних фронтах за своїх господарів з УКРОПу, отримав нарешті від них невеличкий «базарчик» під стінами луцького вишу. Створивши насмішку над колишніми викладачами Палиці, що колись вчився в ньому. Тепер він матиме свій «ларок» поруч з своєю футбольною роботою.

І байдуже, що розміщення таких об’єктів безпосередньо біля фасадів адміністративних будівель заборонене тим же виконавчим комітетом Луцької міської ради, який затвердив  06.12.2018 року документ № 804-1, що зветься «Про Правила розміщення та функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Луцька».

Забороняє розміщувати  малі  архітектурні  форми  ближче  ніж  за  20  метрів  до  перехресть  вулиць і Постанова КМУ від 30 березня 1994 р. N 198 «Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів,  правил користування ними та охорони». Але коли це зупиняло місцевих укропівців? Скоро вибори. А тому треба встигнути застовпити всі дохідні місця. Політика ж така мінлива, а Луцьк вже навіть «гречку» від них сприймає з огидою… Спішать.

Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь