ЗНАЮ ТЕ, ЩО НЕЗНА-Ю...

Ірина Кунинець

Культура :: ТЕМА ДНЯ

Відповідей на запитання немає, голова ще наповнена простором, котрий чекає вібрацій Всесвіту... І поруч завжди є хтось невідомий. А можливо це не хтось, а власна душа, яка –так близько, що й досі не розкрита і не зрозуміла. Коли ж мозок напружений від безупинного вихору думок – це теж  НЕЗНА-Ю... Ще одна тема Парнаграфіки (що означає малювання вдвох), яка лоскоче уяву і дає неабиякий поштовх для пошуку.

Шестеро професійних і щойно зваблених темою художників беруть до рук олівці, маркери, туш і вуглини, стають за 3 мольберти і за 2 години відображають своє НЕЗНА-Ю. Часу мало – і від того, ще лоскотніше, цікавіше й драйвовіше.

Віктор і Факізє

Віктор і Факізє - два „я” однієї сутності. На їхньому мольберті – симбіоз усіх світових НЕЗНА-Ю, з яких проростають філософії, світогляди, мудрі і не дуже іпостасі, символи, думки. Хтось дивиться вгору, шукаючи там абсолютну істину, а хтось – під ноги, знаходячи там себе. З одного „хрестового” дерева росте безліч істот, кожна з яких несе у Всесвіт своє НЕЗНА-Ю. І можливо саме в цьому проглядається одна з життєвих істин – я знаю те, що нічого не знаю.

Микола і Неля 

Микола і Неля – чужі серед своїх і свої серед чужих. Чоловік і жінка, котрі вийшли з темряви – у кожного з них своє НЕЗНА-Ю. Їхні шляхи розходяться, а очі спрямовані в ніщо й нікуди – тоді як під ногами різнобарв’я світу. Один від одного цих двох відділяє лише крок або дотик руки, але вони цього не знають.

Парнаграфіка Юля, Лєна Юля

Юлія і Олена – весь Всесвіт - в тобі і ти - як цілий Всесвіт. Довкола – безліч знаків, символів і саме життя. Ми створюємо їх, а вони – нас. Сьогодні ти – чиста сторінка, навколо якої все вирує, змінюється, наповнюється. А завтра – все це в тобі. Варто лише відкритися світу і дати йому можливість увійти в себе. І в цьому сенс усіх наших життєвих пошуків. Але як часто ми цього не можемо збагнути, постійно повторюючи собі й іншим: „НЕЗНА-Ю”!

Енергія творчості спонукає думати над побаченим і почутим, домислювати зображене НЕЗНА-Ю і шукати себе в цій темі. Навіть той, хто спостерігав за процесом парнаграфіки, відчував свою співпричетність. А оскільки наступного разу буде інша тема, є гарний шанс пізнати свої й можливості інших. 

Стати учасником парнаграфіки дуже просто – достатньо вашого бажання. Зголошуйтеся на електронну адресу: volyntimes@gmail.com


  1. Viva 14 травня 2011 17:51
    Такі натхненні обличчя! Особливо з олівцем у роті:). Одразу видно: ПРОЦЕС.

  2. ЛабОРАторія простору 19 січня 2012 16:46
    Ірино, із захопленням читаю цей текст і розумію, що пропустив важливий етап становлення Вашого Слова! Але ось - надолужив. Ваше НЕЗНА-Ю зовсім не свідчить, що Душа потребує пояснень.
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь