Ціна честі

Volyn Times

Новини :: ВОЛИНЬ

9 років тому біля під’їзду будинку було вбито начальника міського відділу внутрішніх справ Луцька Сергія Швачку. Час минає, а справа досі не розкрита. Ще тоді, у 2002 році, так би мовити “за гарячими слідами”, її намагався розслідувати перший заступник державного секретаря МВС начальник Головного управління боротьби з організованою злочинністю генерал-полковник міліції Михайло Корнієнко, який терміново приїхав до Луцька.

Неодноразово обіцялися покарати вбивць очільники волинської міліції — щойно новий займав керівне крісло, як запевняв громаду й журналістів, що для нього розкриття цієї справи — справа честі і мундира. Схоже, не такий вже важливий цей мундир, а тим більше — честь.

Минулого року в інтерв'ю “Волинській газеті” нинішній начальник УМВС у Волинській області В'ячеслав Ходирєв визнав, що у 2002 році міліція допустила чимало прорахунків: “Гортаючи матеріали справи, пригадав: під час траурної церемонії почув інформацію. Мовляв, перед тим, як Сергій Швачка вийшов із квартири, йому хтось зателефонував. Він узяв трубку, відповів… Аж змінився на обличчі, з коридору зайшов у кімнату і щільно зачинив двері. Про що говорив – невідомо. Але коли знову вийшов, то стривожено промовив: «Будуть великі неприємності…». Потім спустився на перший поверх, де його підстерігав кілер… Цікавлюся, чи перевіряли, хто телефонував? Виявляється, ніхто навіть не намагався з’ясувати… Зрештою, не тільки це. Тому, думаю, ми все зробимо, аби вбивство Сергія Швачки було розкрите. Проте гарантувати цього не може ніхто…»

Ще однією обіцянкою побільшало. Хтозна, чи взагалі дізнається громада коли-небудь правду. Подробиці убивства американського президента Кеннеді теж досі не розкриті.


  1. Іван Шворак 16 травня 2011 19:56
    Головне, щоб гарно звучало...
Для того щоб коментувати увійдіть будьласка під своїм акаунтом або зарєструйтесь